Mărgan zice că dă Statul Român în judecată la CEDO

Mircea Crivăţ

Eliberat din închisoare la începutul acestei luni, Cornel Crâznic, zis Mărgan (foto), declară că vrea să dea Statul Român în judecată la CEDO, pentru că nu i s-a aprobat rejudecarea dosarului, după ce a fost extrădat din Spania.

Mai multe condamnări la activ
Cunoscut ca unul din personajele lumii interlope din Deva, Cornel Crâznic-Mărgan a avut, începând cu anul 1991, mai multe condamnări, pentru ultraj contra bunelor moravuri, lovire, vătămare corporală şi alte fapte penale. În anul 2002, în timp ce avea mai multe procese pe rol, Mărgan a plecat din ţară, stabilindu-se în Spania. Dar, între timp, procesele şi-au urmat cursul, aşa că el s-a ales cu mai multe condamnări. Astfel, în anul 2003 a primit trei pedepse, prin trei sentinţe distincte: întâi a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru vătămare corporală, apoi a mai primit un an, pentru vătămare corporală gravă, pentru ca în cele din urmă să fie condamnat la cinci ani de detenţie pentru lipsire de libertate în mod ilegal. Fireşte, după pronunţarea fiecărei sentinţe, s-au emis mandate de arestare, dar Mărgan era în Spania, de unde trebuia trimis pachet acasă.

Extrădat după opt ani        
Extrădarea acestuia din Spania s-a efectuat în toamna anului 2010, aşa că din 12 noiembrie 2010, Mărgan a ajuns în Penitenciarul Aiud, unde urma să-şi ispăşească pedeapsa. Între timp, prin sentinţa penală 1752/2011, cele trei pedepse – de unu, doi şi cinci ani de detenţie au fost contopite. Ca urmare, lui Mărgan i-au rămas să execute 5 ani şi 5 luni de puşcărie, pentru fapta considerată cea mai gravă – lipsire de libertate în mod ilegal.  După executarea a 4 ani şi 7 luni de detenţie – aici se ia în calcul şi perioada cât a stat în arest preventiv în ţară şi în Spania până a fost extrădat –, prin hotărâre a Tribunalului Alba a fost liberat.

Nu i s-a aprobat rejudecarea
Cum precizam la început, Cornel Crâznic ne-a declarat că vrea să dea în judecată Statul Român la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Pe ce motiv?
“Dacă pentru primele două sentinţe, cele de vătămare corporală şi vătămare corporală gravă, îmi recunosc vinovăţia, la cea de a treia, prin care am fost condamnat pentru lipsire de libertate în mod illegal, nu sunt vinovat. Mi s-a făcut o înscenare, de către un individ cu care eram în duşmănie, care şi el este acum fugit din ţară, fiind condamnat într-un alt dosar. Acesta i-a pus, la vremea respectivă, în anul 2000, pe trei oameni de-ai lui să declare că au fost sechestraţi de mine şi lipsiţi de libertate. După ce am fost adus în ţară, am cerut Tribunalului Alba să se rejudece dosarul meu în acest caz, pentru a-mi dovedi nevinovăţia, dar cererea mi-a fost respinsă. Vreau să dau în judecată Statul Român la CEDO, deoarece mi s-a respins rejudecarea dosarului, prin care puteam să dovedesc că nu sunt vinovat de acuzaţiile aduse,”, afirmă Cornel Crâznic.

“Oricum, Dumnezeu va face dreptate”
În continuare, în argumentarea afirmaţiilor sale, Mărgan susţine că la dosarul 7775/221/2011, aflat la judecătorie, există o declaraţie scrisă a lui D.M., una dintre cele trei persoane care au afirmat la proces că au fost sechestrate de el în anul 2000, din care rezultă că a fost vorba de o înscenare. “Până la urmă, cei care au pus la care această înscenare împotriva mea, sunt convins că vor plăti. Este un Dumnezeu acolo sus, care face întotdeauna dreptate. Dovada este şi faptul că persoana care a pus la cale totul a fost condamnată la ani mulţi de puşcărie, într-un alt dosar şi acum este pe fugă prin toată lumea, iar D.M. cel de care vorbeam înainte, ca să vedeţi ce fel de om este, tocmai a fost arestat zilele trecute pentru tâlhărie. Cum şi eu am plătit pentru faptele mele, şi ei vor plăti, la rândul lor, pentru ce mi-au făcut”, spune, în încheiere, Mărgan.

8 comentarii la „Mărgan zice că dă Statul Român în judecată la CEDO”

  1. Daca nu ai depasit termenul de sase luni de la recurs ,ai dreptul sa te adresez la CEDO ,grabeste si depune cererea ca sa poti pedepsi statul Roman ,mult curaj trebuie sa ai sa lupti impotriva guvernului .

  2. nemernicul asta vb de DUMNEZEU?!inaite caieste-te pt. toate violentele si nemerniciile pe care le-a facut apoi sa vb .si mai vrea sa ia si bani de la statul romn adica de la contribuabil.
    sa iti fie rusine !

  3. puscarie este un lux pentru cei care nu au ce manca si care nu au bani de taxe ,pe tine Unul care-mi doresti asta ,eu te iert cum am iertat si pe dusmani .

  4. ba rupa dute la munca , lasa ne cu prostiile tale ca ne tot plictisesti , invata sa scri inainte , analfabetule care esti !

  5. mi sa interzis sa muncesc in scris de comandantul de politie din hunedoara ,cum sa mai muncesc daca nu am acest drept ,este bine ca ai inteles ce am spus asta este important .

  6. JOS BASESCU!TRADATOR NATIONAL !JOS CABINETUL UNGUREANU!BOC SI UDREA VOR PLATI PTR CA AU VANDUT ROMANIA!DACA ASTIA CARE CONDUC NU SE LASA DE HOTII SI FLAMANEZESC INCONTINUARE POPORUL SI NU SE CAIESC,VOR PLATI!ATENTIE,DUMNEZEU NU DOARME!
    IAR PTR RESTUL DACA ATI GRESIT CAITI-VA CA VA VETI BUCURA!BUCURIOA VA FII INMIITA!AMIN!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.