Lansare de candidaţi cu certuri, la PSD Hunedoara

Sorina Popa

Organizaţiile judeţene ale PSD şi ACD s-au reunit, sâmbătă, separat, în conferinţe, iar apoi, împreună, pentru a-şi lansa oficial candidaţii pentru alegerile locale din 10 iunie. Toate bune şi frumoase, numai că, social-democraţii, care sunt cunoscuţi ca fiind extrem de rezervaţi, s-au dovedit de data aceasta de-a dreptul revoluţionari.

Laurenţiu Nistor, atacat în plen
Astfel, preşedintele judeţean al PSD, Laurenţiu Nistor, i-a invitat pe scenă pe candidaţii la locale, însă la finalul acestei acţiuni, a avut surpriza să fie întrerupt din prezentarea evenimentului, de fostul prefect Gabriel Samoilescu. Acesta s-a arătat extrem de nemulţumit de modul în care se iau deciziile în cadrul organizaţiei PSD.
„Ca medic, nu pot truca alegeri. Sunt liber să spun ceea ce gândesc. Conform protocolului USL, dacă PNL şi-a desemnat candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean, PSD ar fi trebuit să aibă candidat pentru Primăria Deva. Nu s-a întâmplat aşa, deşi aveam şanse imense să câştigăm primăria reşedinţei de judeţ. Dar, nu, ni s-a spus că putem câştiga cu ajutorul trustului media al lui Voiculescu. Am acceptat şi asta. Numai că, mai încolo, PSD a ieşit tot pe locul al doilea, în negocierile din USL, liberalii fiind cei care au luat caimacul peste tot. Iar acum, când eu am fost votat de PSD Deva pe locul al doilea pe lista candidaţilor pentru Consiliul Judeţean, dumneavoastră, cei din Biroul Permanent Judeţean, m-aţi scos pe tuşă. Consider că asta este o hotărâre total incorectă şi nestatutară. PSD Deva nu şi-a putut trimite candidaţii, pe principii democratice, la CJ. Nu ne puteţi, domnule Nistor, băga pumnul în gură”, a spus Samoilescu.
La rândul său, şi primarul municipiului Brad, Florin Cazacu, l-a acuzat pe Laurenţiu Nistor, preşedintele filialei judeţene a PSD, că a renunţat prea uşor să-şi nominalizeze candidaţii social-democraţi pe listele USL, în favoarea liberalilor, deşi partidul are oameni de valoare în judeţ.

Contestaţie depusă de organizaţia Deva
În replică, Laurenţiu Nistor  i-a răspuns fostului prefect că la nivel central s-a stabilit ca vicepreşedinţii în funcţie ai Consiliilor Judeţene să fie puşi pe locul al doilea pe listă, de aceea, Ioan Rus a fost votat la judeţ pentru această poziţie.  În ce priveşte acuzaţiile aduse de primarul Bradului, liderul social-democrat judeţean a declarat că nu puteau fi nominalizaţi membrii PSD care aspirau la funcţiile de primari în localităţile respective, deoarece au ieşit prost în sondaje.
Până la urmă, şi senatorul Cosmin Nicula a intervenit în aceste dispute, declarând că va depune astăzi o contestaţie la Bucureşti, în legătură cu eliminarea lui Gabriel Samoilescu de pe poziţia a doua a listei de consilieri judeţeni. Deputatul PSD Nicolae Bănicioiu, prezent sâmbătă la Deva la conferinţa judeţeană a social-democraţilor, a spus că, după ce se va analiza contestaţia celor de la Deva, se va lua o decizie în legătură cu situaţia amintită.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Tic-tac!10,9,8,...3,2,1 ,K.O!Cam asta se pregateste vasnicilor strategi si politruci ai u.se.le. la aceste alegeri locale.

  • Mircea Molot a declarat ca este sarac ,ce bandit el care are milioane de euro , mii de hectarede pamant si paduri ,zeci de fonduri de vanatoare ,sate cumparate ,27 de vile, este un baron local,cat mai vrei sa furi banditule sa spui ca esti bogat ?

  • sunt in PSD niste putori care nu au facut altceva in CJ decat sa faca afaceri "pe la spate" in interesul propriu.
    nu stiu de ce ,eu , ca cetatean trebuie sa fiu condus de asemenea gunoaie?ce cauta in politica IOAN RUS,DUTU,NICULA,NISTOR?l-au dat jos pe CAZACU ,poate unul dinte politiceni care nu au furat 22 de ani.si e pe bune!

  • Sunt in PSD din anul 2000 ,dar in asemenera hal sa ajunga partidul nu mi-am putut imagina,am fost vanduti de Nistor catre jegul securist Molot, vom vota cu Mircia Muntean ,marea majoritate a membrilor PSD .

  • La Simeria candidatul USL , Adrian Bozdoc a fost impus de Mircea Ioan Molot ,pentru ca tatal sau a fost turnator la securitate ca si Mircea Ioan Molot ,erau destui candidati cu un potential mai mare decat acest anonim Bozdog care nu are nici o sansa,il vor vota doar turnatorii la securitate colegii tatalui sau .

  • E un mare pācat faptul cā-şi bat joc de votanţi în halul āsta!! Nu mai vorbesc de cei care într-adevār muncesc pentru partide şi le duc sus ca sā vinā cāpuşele astea nesātule sā se caţere pe cadavre doar sā sugā ei cât mai mult! Ruşine!! Vā veţi oteviza singuri judeţul!

  • care face-ti comentarii la adresa USL sa va fie rusine,o asa constructie nu avut si nici nu va mai avea tara asta vreodata,bineinteles ca sunt discutii ceea ce arata ca functioneaza pe baze democratice(USP este o constructie facuta doar sa castige voturi prin greseala de a pune stampila gresit in loc de USL,de niste oameni care stiu doar sa faca lucruri murdare)

  • @gigi
    aceiasi "constructie" de 22 de ani.hoti,marlani,nemernici ,puincuristi etc

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

24 de ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

24 de ore ago