Categories: Comunitate

Marcaje refăcute în Retezat

Salvamontiştii din judeţul Hunedoara au finalizat o primă etapă de refacere a traseelor principale din Masivul Retezat, mai mulţi stâlpi metalici şi plăcuţe indicatoare fiind amplasaţi la intersecţiile principale, pentru ca turiştii să se poată orienta mai bine pe munte.
„Am abordat toată zona centrală a Masivului Retezat şi am amplasat săgeţi indicatoare şi stâlpi la intersecţia unor trasee principale, pentru că acolo sunt problemele mari şi turiştii trebuie să ştie ce traseu abordează. Va mai urma o etapă în care vom lua fiecare traseu în parte. Vom schimba plăcuţele şi tot ceea ce înseamnă semnalizare“, a declarat Ovidiu Bodean, şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara.
Activitatea de reamplasare a unor stâlpi şi plăcuţe indicatoare este dificilă din cauza condiţiilor de acces pe munte, la altitudini mai mari, salvamontiştii fiind nevoiţi să ducă toate echipamentele necesare cu spatele, pentru că maşinile nu pot urca peste tot. „Este o operaţiune dificilă, pentru că stâlpii sunt din metal, cântăresc peste 20 de kilograme. Trebuie să mai duci cu tine ciment şi nisip. Toate trebuie cărate cu spatele până la altitudini de peste 2.000 de metri. Nu este chiar foarte uşor, iar atunci când mergem pe munte ducem mai multe, o maşină de găurit pentru montajul plăcuţelor indicatoare, vopsea, un levier şi altele“, a spus Bodean. Potrivit acestuia, operaţiunile de refacere a marcajelor se pot executa doar în perioadele de toamnă sau primăvară, când numărul turiştilor din Retezat scade, iar salvamontiştii nu mai sunt nevoiţi să patruleze în permanenţă. (Sorin Blada, Agerpres)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Poate te întrebi cine e PPC

Poate ai observat că identitatea vizuală a furnizorului tău de energie s-a schimbat. Cei doi…

15 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că e dragoste mare între un personaj de la noi și o…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că a convins cu talentul său de antrenor, fiindu-i…

o zi ago

Bulina neagră

Vasile R., din municipiul Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală…

o zi ago

Președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor: Votați-l pe Iulius Bedea! Votați-l pe Iulius, un om devotat orașului și cetățenilor

Ieri, președintele social-democraților hu­nedoreni, Laurențiu Nistor și primarul din Simeria, Iulius Bedea, au susținut o…

o zi ago

Aveți grijă ce plăți faceți pe internet! O hunedoreancă a rămas fără banii din contul fetiței sale

Una dintre fiicele femeii din muni­cipiul Hunedoara a făcut o plată în valoare de 9…

o zi ago