Maidanezii, o problemă fără rezolvare

Problema câinilor vagabonzi reprezintă un subiect sensibil, din cauza legilor în vigoare, care interzic eutanasierea maidanezilor, dar şi o adevărată bătaie de cap pentru edilii locali. Aceştia nu mai fac faţă plângerilor cetăţenilor care au fost muşcaţi de câinii fără stăpân, în timp ce iubitorii de animale se opun prinderii patrupedelor.
Numai în municipiul Petroşani, în fiecare an, aproape un miliard de lei vechi pleacă de la bugetul local pentru capturarea, deparazitarea, sterilizarea şi hrănirea animalelor. „Această problemă a maidanezilor nu va fi rezolvată niciodată, deoarece legile ne interzic eutanasierea lor“, a declarat Ion Dobre, director executiv în Primăria Petroşani.
În timp ce hingherii încearcă să captureze câinii din centrul municipiului, sau de pe străzile lăturalnice, aceştia, la rândul lor, sunt fugăriţi de iubitorii de animale. În plus, pe lângă unele blocuri au apărut şi cuşti, unde sunt cazate patrupedele fără stăpân. Astfel, în timp ce unii îi apără pe câinii vagabonzi, alţii nu sunt lăsaţi să-i prindă. (D.Istudor)

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.