Cică la o instituţie care se ocupă de autoturisme, unde e oricum foarte aglomerat şi e nevoie de pile, cunoştinţe şi relaţii, pentru a rezolva rapid problema, un fel de culme a procedurii birocratice este cea prin care se eliberează un duplicat al unui act pierdut. Persoana care a avut ghinionul de a pierde un act e obligată să treacă prin mai multe emoţii, că, deh, aşa vor unii funcţionari să ne poarte pe drumuri. Spun gurile rele, însă, că recent, la instituţia de care vorbim, s-a petrecut un lucru de admirat. Adică, deşi legea e strictă şi impune depunerea unor acte în original, se pare că unii salariaţi de acolo, cu mai multe în cap, s-au gândit că ar fi cazul să renunţe la obiceiul greoi de a solicita clienţilor documente în original. Culmea e că dacă angajaţii simpli ai instituţiei nu s-au lăsat convinşi să fenteze sistemul birocratic, chiar dacă au acceptat că e infect, unul dintre şefi a avut înţelegerea de a ajuta o persoană grăbită să obţină un duplicat după un act. Omul a înţeles că nu are loc nici o fraudă, ci doar o corectare a sistemului bolnav şi a rezolvat problema. Mai rar aşa minuni, dar totuşi, există.

De regulă, performanţa sportivă nu e deloc prietenă cu nopţile pierdute prin cluburi de noapte sau cu cele de aventură petrecute în căutarea sau în braţele femeilor. Spun gurile rele că o echipă ce practică un sport de „bărbaţi adevăraţi”, care a revenit din acest sezon pe scena performanţei, a început neaşteptat de bine sezonul, dar a devenit ciuca bătăilor, în ultimele etape, din cauza… femeilor. Cică, succesul sportiv i-a transformat pe componenţii echipei din mari „play-boy” ce erau prin cluburile din oraş, în băieţi cu fiţe în cap, cărora le umblă ochii doar după „vedete”. Iar această alergare continuă după fetele pline de farmec şi talente a atins punctul când în oraşul respectiv a revenit o „divă” locală ce a devenit celebră, după ce s-a combinat cu un creator de modă renumit. Nimeni nu spune ca tinerii sportivi să nu-şi trăiască viaţa şi sub acest aspect al ei, însă efectele acestor aventuri nocturne sunt extrem de negative pe teren. Dovada elocventă o reprezintă scorul umilitor cu care au fost învinşi în cea mai recentă etapă de una dintre echipele de top ale ţării.

MesagerulHunedorean

View Comments

Share
Published by
MesagerulHunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

16 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

16 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

16 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

16 ore ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

16 ore ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

16 ore ago