Categories: Actualitate

Mai puţini ani de închisoare pentru foştii şefi de la Mina Petrila

Tribunalul Gorj a redus pedepsele pentru cei trei şefi de la mina Petrila, învinuiţi de moartea a 13 mineri în cele două explozii de metan din noiembrie 2008.

Magistraţii Tribunalului Gorj au dat ieri după amiază/joi sentinţa în procesul șefilor EM Petrila din judeţul Hunedoara, dosar în care, iniţial, cei trei, Aurelian Necula (în foto, în prim plan), Dan Ungur și Gheorghe Roșu, au fost condamnaţi la închisoare cu executare. Fiecare dintre cei trei șefi a primit mai puţini ani de închisoare. Magistraţii au pronunţat o nouă sentinţă, micșorând pedepsele cu închisoarea, astfel: Aurelian Necula a fost condamnat la 6 ani şi 6 luni închisoare, Roşu Gheorghe a fost condamnat la 4 ani închisoare, iar Ungur Dan Ştefan tot la 4 ani închisoare.

Magistraţii Judecătoriei Târgu Jiu l-au condamnat, în noiembrie 2010, pe fostul director al EM Petrila, Aurelian Necula, la şapte ani şi şase luni de închisoare. Gheorghe Roşu, inginer şef securitate minieră a fost condamnat la şase ani şi şase luni de închisoare, iar Dan Ungur, şeful staţiei de salvare minieră la şase ani şi şase luni de închisoare.

Cei trei șefi au fost învinovăţiţi de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și de infracţiuni privind nerespectarea măsurilor de protecţie a muncii în cazul accidentului colectiv de muncă în care și-au pierdut viaţa 13 mineri și salvatori. În 2011, Tribunalul Gorj a menţinut în parte sentinţa Judecătoriei Târgu Jiu, însă Curtea de Apel din Craiova a solicitat rejudecarea dosarului, la Tribunalul Gorj. Dosarul s-a rejudecat la Tribunalul Gorj, după ce a fost retrimis la Târgu Jiu de către Curtea de Apel din Craiova. Pe lângă despăgubiri către urmaşii victimelor, cei trei foşti şefi Roşu Gheorghe, Ungur Dan Ştefan şi  Necula Aurelian, mai au de plătit cheltuieli judiciare statului de zeci de mii de lei. Toţi au drepotul la recurs în termen de 15 zile de la pronunţare. (Maximilian Gânju)

 

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

24 de minute ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

28 de minute ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

28 de minute ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

28 de minute ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

31 de minute ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

31 de minute ago