Categories: Actualitate

Foştii şefi de la Mina Petrila vor afla dacă ajung după gratii

Maximilian Gânju

Cei trei foşti şefi ai EM Petrila găsiţi vinovaţi de procurori pentru moartea minerilor în exploziile din noiembrie 2008 vor afla astăzi dacă execută pedepsele cu închisoarea decise de instanţele de judecată.
Dosarul în care cei trei au atacat cu apel sentinţele dictate de Judecătoria Tg. Jiu şi Tribunalul Gorj se află la Curtea de Apel Craiova, iar magistraţii doljeni trebuie să decidă dacă pedepsele sunt sau nu corecte.
Prima instanţă a hotărât că fostul şef al EM Petrila, Aurelian Necula se face vinovat de moartea ortacilor şi l-au condamnat pentru mai multe infracţiuni cu pedepse între opt luni de închisoare şi şapte ani. Necula va executa pedeapsa cea mai grea la care instanţa a adăugat un spor de şase luni, astfel, rezultând şapte ani şi jumătate de închisoare. Gheorghe Roşu, inginerul şef securitate minieră de la Petrila din perioada exploziilor, a fost condamnat la pedepse între opt luni şi şase ani. Condamnările au fost contopite iar condamnatul va executa pedeapsa de şase ani şi jumătate, cu tot cu sporul dictat de judecător. Şeful staţiei de salvare minieră a EM Petrila, Dan Ştefan Ungur, a primit tot o pedeapsă de şase ani de închisoare, la care s-a adăugat un spor de şase luni, ca şi în cazul celorlalţi doi şefi. Tribunalul Gorj a menţinut pedepsele.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Corvinul Hunedoara a primit licența de participare în competițiile europene

Joi, 23 mai, UEFA a comunicat Federației Române de Fotbal decizia cu privire la solicitarea…

47 de minute ago

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban   Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu”  Hunedoara  Deva pentru lecturare…

13 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că la o unitate sanitară de pe la noi se în­tâmplă lucruri tare…

19 ore ago

O nouă Secţie de Radiologie şi Imagistică Medicală, inaugurată la Spitalul Judeţean Deva

O nouă Secţie de Radiologie şi Imagistică Medicală a fost inaugurată ieri în corpul nou…

19 ore ago

Bulina albă

Prof. Mihaela Marița, Liceul Tehnologic ”Dimitrie Leonida” din Petroșani Pentru organizarea unui simpozion internațional la…

19 ore ago

Bulina neagră

Dan Vîlceanu, deputat Pentru că l-a mușcat pe deputatul Florin Roman, cei doi încăierându-se chiar…

19 ore ago