Categories: Sport

Măgura Pui a câştigat derbiul Ligii a V-a şi a revenit în frunte

Ovidiu Mănăstire

După ce runda trecută pierduse prima poziţie din clasament, în urma înfrângerii de la Pricaz, Măgura Pui s-a revanşat şi a câştigat categoric derbiul cu Dacia Orăştie, revenind în poziţia de lider. Trupa lui Ovidiu Ciolea nu a dat nici o şansă adversarilor, câştigând cu 4-0, cu câte două reuşite în fiecare repriză.

Au „rezolvat” meciul în şase minute
Deposedată de postura de lider la Pricaz, Măgura Pui a demonstrat că a trecut rapid peste acel eşec, făcând legea în derbiul cu Dacia Orăştie. Emanuel Băiconi a deschis scorul în minutul 27, iar Roşca Sora a stabilit scorul pauzei, 2-0 pentru gazde, în ultimul minut al primei părţi. În primele şase minute ale părţii secunde, Măgura a tranşat decisiv soarta meciului, prin golurile lui Emanuel Băiconi (48) şi a antrenorului – jucător, Ovidiu Ciolea (51). Astfel, gruparea din Pui a revenit pe prima poziţie a ierarhiei, cu două puncte avans, dar o aşteaptă în etapa viitoare o nouă partidă dificilă, în deplasare, cu AS Sântămăria Orlea.

Pricaz, înfrântă la scor de neprezentare
AS Sântămăria Orlea a pierdut două puncte preţioase pe terenul Sargeţiei Bretea Română, cu care a remizat, scor 2-2. Echipa pregătită de Flaviu Itul a rămas însă pe locul 4 în clasament, chiar dacă CS Comunal Ilia a învins în duelul de pe teren propriu, cu Berianul Beriu, scor 3-1. Trupa lui Ciprian Luca are însă o restanţă de jucat, cu Ponorul Vaţa, iar dacă va avea succes va urca un loc în clasament. O surpriză s-a înregistrat pe stadionul din Gurabarza, unde campioana en-titre, Mureşul Pricaz, a fost învinsă de Zarandul Crişcior la scor de forfait.
Scorul etapei l-a realizat CSM Mihai Viteazul Vulcan, care a învins în deplasare pe Dacia Boşorod, cu 9-1. Fără probleme a învins şi Victoria Dobra pe Santos Boz, scor 5-1 iar CS Ghelari s-a impus pe terenul ultimei clasate, Agrocompany Băcia, scor 2-0, „lanterna roşie” rămânând fără nici un punct în clasament. Partida Cerna Lunca Cernii – Ponorul Vaţa nu s-a putut disputa, terenul de joc fiind impracticabil. Astfel, jocul va fi reprogramat.

Liga a V-a, etapa a XII-a
Măgura Pui – Dacia Orăştie 4-0
Sargeţia Bretea Română – AS Sântămărie Orlea 2-2
CS Comunal Ilia – Berianul Beriu 3-1
Zarandul Crişcior – Mureşul Pricaz 3-0
Dacia Boşorod – CSM Mihai Viteazul Vulcan 1-9
Victoria Dobra – Santos Boz 5-1
Agrocompany Băcia – CS Ghelari 0-2
Cerna Lunca Cernii  – Ponorul Vaţa – nedisputat

Mesagerul Hunedorean