Lucrările de restaurare a Castelului Corvinilor continuă în ritm susţinut

Zilele acestea, la Castelul Corvinilor din Hunedoara se lucrează intens la refacerea acoperişului „Galeriei Suspendate”. Este vorba despre galeria care face legătura între „Palatul Administrativ” şi Turnul „Neboisa”.
Întreaga structură de rezistenţă a aco­perişului va fi reabilitată. De asemenea, întreaga învelitoare a acoperişului va fi nouă. Constructorii estimează că vor fi­naliza această parte din lucrare în apro­ximativ două săptămâni.
„Galeria Suspendată a fost construită în secolul al XV-lea, în aceeaşi perioadă în care a fost ridicat şi Turnul Neboisa pentru a apăra una dintre cele mai vulnerabile zone ale castelului în faţa unui atac sau asediu. Se va folosi acelaşi model de ţiglă care este prevăzut în proiect şi pentru Turnul de Poartă şi Aripa Matia. Galeria Suspendată este, în continuare, deschisă vizitatorilor, deoa­rece lucrările la acoperiş nu afectează fluxul de vizitare”, spune directorul Mu­zeului „Castelul Corvinilor”, Sorin Tincu.
În ultimii ani, Galeria Suspendată a servit atât ca zonă de belvedere pentru turişti, cât şi ca spaţiu de expoziţie, aici fiind montate panouri luminoase cu diferite imagini ale castelului realizate de artişti fotografi.
Castelul Corvinilor trece acum printr-un proces de conservare şi restaurare derulat în cadrul unui proiect cu finanţare euro­pea­nă nerambursabilă în valoare de peste 5 milioane de euro. Proiectul prevede ample lucrări de consolidare şi reabilitare a unor zone afectate ale obiectivului turistic, lucrări de restaurare a finisajelor interioare şi ex­te­rioare, precum şi lucrări de reconstituire şi reamenajare a unor spaţii care până acum erau închise pentru vizitatori şi care, astfel, vor putea fi repuse în circuitul de vizitare. (Biroul Comunicare, Promovare Imagine al Primăriei municipiului Hunedoara)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago