Categories: Sport

Loturile naţionale de judo, lovite de coronavirus

Loturile naţionale de judo ale României se confruntă cu un focar de coronavirus, nu mai puţin de 22 sportivi, 19 băieţi şi trei fate, fiind depistaţi pozitiv, a declarant directorul departamentului internaţional din cadrul Federaţiei Române de Judo.
„Din loturile masculine care se pregătesc la Poiana Braşov, seniori şi tineret, 16 sportivi au fost depistaţi pozitiv şi 3 membri ai staff-ului tehnic. În plus, la Cluj-Napoca, unde se pregăteşte lotul feminin, au fost depistate trei sportive, cadete afle în izolare. La senioare nu avem niciun caz pozitiv. Nu ştim de unde a apărut, pentru că şi eu sunt confirmat cu COVID, deşi nu am luat legătura cu ei, am lucrat doar de acasă. În plus, la testele de acum două săptămâni, toţi au ieşit negativ”, a declarat Eduard Zgorcea.
Preşedintele Federaţiei Române de Judo, Cozmin Guşă, s-a arătat surprins de cazurile apărute în loturile naţionale şi şi-a exprimat îngrijorarea pentru secretarul general al federaţiei, Gheorghe Savu, depistat pozitiv şi care se află internat în spital.
Oficialul FRJ a precizat că sportivii din lotul masculin se află la spitalul CFR din Braşov, în momentul depistării lor aflându-se în cantonament centralizat în Poiana Braşov: „Băieţii sunt la spitalul CFR din Braşov, vor sta 48 de ore, să vadă cum se simt şi în funcţie de asta se va lua o decizie. Dar toţi se simt bine, nu au complicaţii, şi la băieţi şi la fete”.
În urma testărilor efectuate au fost depistaţi pozitiv cum spuneam şi membri ai staff-ului tehnic, printre care şi secretarul general al Federaţiei Române de Judo, Gheorghe Savu.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

6 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

6 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

6 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

6 ore ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

6 ore ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

6 ore ago