Categories: Actualitate

Lotul Petrila, dus de poliţişti la judecată

Dana Istudor

Cei trei foşti şefi ai Exploatării Miniere Petrila, învinuiţi în dosarul celor două explozii de metan, care s-au soldat cu moartea a 13 mineri şi rănirea gravă a altor 15, vor fi însoţiţi de poliţişti la termenul de judecată.

La o altă instanţă

Decizia a fost luată de magistraţii din cadrul Judecătoriei Gorj, unde a ajuns dosarul, după ce la termenul din 4 mai, cei trei nu s-au prezentat şi nici apărătorii lor. Avocaţii inculpaţilor şi-au motivat absenţa prin faptul că sunt la o altă instanţă, unde aveau termen. Astfel, judecătorul din Gorj a stabilit ca următorul termen să fie 18 mai, mai ales că şi dintre părţile civile au solicitat amânare, pentru a-şi putea angaja un avocat. La termenul de marţi, de la Judecătoria Gorj, a mers o parte a rudelor minerilor care au decedat în tragedia din 15 noiembrie, precum şi suprevieţuitori ai groaznicului accident.

Prea săraci să se deplaseze la proces

„Am discutat cu avocatul nostru şi de data asta am fost la Târgu Jiu. La următoarele nu o să mai merg, deoarece nu este necesar decât atunci când decide judecătorul că este nevoie de mine pentru audieri”, spus Alexandru Socolescu, supravieţuitor al exploziilor. Alte rude alte ortacilor sunt revoltate de decizia de strămutare a dosarului de la Judecătoria Petroşani la cea din judeţul vecin. Oamenii spun că nu se pot prezenta la termen, din cauză că nu au cu ce să se deplaseze şi în plus, au o situaţie materială precară, după ce au rămas fără stâlpul familiei.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

ANUNŢ

ANUNȚ ÎN VEDEREA ACORDĂRII SPRIJINULUI MATERIAL  TICHETE SOCIALE PE SUPORT MATERIAL ȘI PACHETE CU PRODUSE…

3 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

23 de ore ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

23 de ore ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

23 de ore ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

23 de ore ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

23 de ore ago