Locuinţele sociale, date dupã cum vor muşchii USL Deva

Sorina Popa

Devenii cărora le-au fost repartizate cele 60 de locuinţe sociale în blocul recent finalizat în Archia, au venit, ieri, la Primărie, pentru a le cere socoteală viceprimarului PNL Roxana Chişotă şi aleşilor locali USL, pentru că vor să modifice criteriile de acordare a acestora. Oamenii au ocupat toată sala de şedinţe, aşteptându-i pe aleşii deveni, în speranţa că nu vor vota un proiect de hotărâre care să le zădărnicească visul de a se muta în casă nouă.

Primarul a promis că vor primi locuinţele
Primarul Devei, Mircia Muntean, le-a explicat oamenilor că nimeni, nici chiar Consiliul Local Deva, nu le va lua garsonierele şi apartamentele care le-au fost repartizate şi pe care le aşteaptă de ani de zile. „Orice act care va fi votat în şedinţă de consiliu, va fi ilegal. Vă promit că veţi intra în posesia acestor locuinţe”, a declarat edilul şef al reşedinţei de judeţ.
Când s-au reunit însă membrii CL Deva, ei au încercat să le explice celor prezenţi, adică oameni amărâţi, că locuinţele sociale sunt pentru cei cu probleme materiale.

Ţonea, un pesedist care nu ţine cu amărâţii
Vasile Ţonea, consilier local PSD, le-a spus amărâţilor că s-a solicitat, de către USL, modificarea criteriilor de acordare a locuinţelor respective, deoarece doar cei sărmani trebuie să beneficieze de ele.
„Dar noi ce suntem, domnule? Poate vi se pare că avem vile şi Mercedes la scară”, a spus unul dintre devenii cărora le-a fost deja repartizată locuinţa.
„De 11 ani aştept această locuinţă. Am doi copii. Mă voi duce şi voi ocupa garsoniera, nu mă interesează. Nu suntem de acord cu modificarea criteriilor. Să le schimbe la următoarea tură de locuinţe, nu acum, când consilierii le-au votat deja şi noi am fost înştiinţaţi că le primim”, a spus Alina Gergely. Un alt devean a spus că nu este de acord cu „această Chişotă. Ea îi vrea doar pe cei cu mulţi copii în casele sociale. Câţi copiii trebuie să avem să îi facem pe plac doamnei Chişotă?”.
Cu toate acestea, aleşii USL nu au ţinut cont de nemulţumirile oamenilor, votând pentru modificarea criteriilor respective, în speranţa că, acum, în prag de campanie electorală, vor putea să-i diminueze procentele primarului Mircia Muntean. Oricum, oamenii nu au nici o vină că politicienii se ceartă şi ei nu ar trebui să sufere din acest motiv. Consilierii PDL prezenţi au votat împotriva hotărârii, susţinând că nu este corect să se schimbe regulile în timpul jocului.
Primarul a declarat, la final, că nu s-a vrut decât să se creeze nesiguranţă printre oameni.
Primăria Deva a pus pază la blocul din Archia, până se rezolvă problema. Locuinţele au fiecare centrală termică, termopane, gresie, faianţă, parchet. Chiria maximă percepută în aceste cazuri este de 200 de lei pe lună.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • USL = UNIUNEA SECURISTILOR LIBERALI ,NISTE HOTI ,CRIN ANTONESCU ISI IA PENTHAUSE DE LUX CU 400000 EURO PE CARE NU IL DECLARA, MIRCEA MOLOT ARE O GRAMADA DE CASE ,VILE ,PENSIUNI ,PE CARE LE-A PUS PE NUMELE FAMILIEI ,DEPUTATUL PNL TAMPAU ARE O VILA CAT UN BLOC ,SI NU O DECLARA ,CUM SA TINA HOTII ASTIA CU CEI SARACI,BINE CA IAU SALARIU DEGEABA ,CRIN ANTONESCU ZERO PREZENTA IN SENAT, TAMPAU ALT CHIULAU ,CE AR FII SA CHIULIM SI NOI CUM CHIULESTE CRIN ANTONESCU SA AVEM SALARIUL DE SENATOR ,BMW ULTIMUL MODEL CU SOFER LA SCARA ,SECRETARE SI ALTE BENEFICI. DIN BANII CELOR SARACI CARE PLATESC TAXE SI IMPOZITE .

  • cum sa iti bati joc de bietii oameni??? toti au asteptat cu sufletele la gura sa primeasca cheile inainte de pasti...iar acum...pt o fitoasa care a ajuns viceprimar...nu se mai intampla asta...nu este corect!!!

  • O vanzatoare de la Real ajunsa intapmlator cu sprijinul USL vice primar isi bate joc de oamenii sarmani , dupa alegerile din iunie va ajunge din nou vanzatoare ,atat o duce capul.

  • ba este corect deoarece pana in sarbatoriile de iarna eram pe un loc care imi asigura o casa anu acesta iar acum au aparut pe lista de prioritati dosare de nici cateva luni si au dreptul la locuinta undei dreptatea domnilor cetateni ai devei adica are dreptul asa zisul sportiv care nare familie si eu cu 2 copi si astept de 5 ani ma sarit de pe lista tocmai cu 60 de locuri in urma nu vi se pare ca este ceva neregula cu lista? sunt dosare si din 2000 care au fost respinse mai ganditi_va bine inainte de a face un comentariu. sa se faca dreptate!

  • vali ai dreptate, probabil cei care sunt impotriva si comenteaza sunt niste omaenii cu bani care au dat niste bani la primarul munteanu cel mia mare hot si spagar din judet si au primit casa de la primarie

  • tu doamna vali,nu ti-e rusine tu!!!!chiar ai impresia ca tu esti cea mai necajita???..tu care esti frizerita si faci ciubucuri la greu fara sa platesti nimic la stat???din cauza ta, tu desteapto ,stim toti cei 59 de tine ,ai facut gura ,vrei alte criterii ...nu cumva doresti o vila cu piscina impreuna cu d-na kisota???ha??sa-ti fie rusine ...dar poate ne facem cumva si vecini acolo sus la cucurigu unde putem sa aplicam si legea junglei ...ce zici??speram sa nu ne iesi in cale de acum inainte...ca s-ar putea sa tunzi oile si nu oameni...din gura care ai facuto tu te-ai cam dat de gol ,cred ca tu ai dat spaga la kisota sa te bage in capul listei??tu aratai ieri de bani gata ,nu noi amaratii..rusine..

  • Sugaciul asta de Mircia dupa ce l-am tinut la schi pe banii mei 10 zile in Austria ca sa-mi aranjeze de un apartament, acum mi-a spus ca nu are ce sa mai faca si nici banii inapoi nu mai mi da. Sa-l mai aleaga pe Mircia aia de pe cruci.

  • Daca e asa, sa ne spuna doamna Vali ce masina conduce sa vedem cat de social e si cazul dansei.

  • Domnule "Chelu", in primul rand daca ar fi asa cum ati spus dumneavostra ati tacea din gura pentru ca nimeni nu a facut vreo declaratie concreta despre locuinte si in al doilea rand cum poate cineva care vrea o locuinta sociala sa-l tina pe mircia munteanu la munte in austria...se vede de la o posta, comentariul dumneavoastra este o vrajeala de 2 bani ...
    OAMENI BUNI DECI CE FACEM? ASTEPTAM CA LOCUINTELE SOCIALE SA MEARGA LA OAMENI GEN DOAMNA VALI FRIZERITA SAU DOMNUL CHELU CU BANI DE MUNTE IN AUSTRIA? ASTA ESTE LISTA URMATOARE LA CARE TREBUIE SA NE ASTEPTAM?

  • nu stiu cum au sa dea functionarii banii inapoi la cei ce au dat spaga ca sa intre printre primii pe lista am fost si eu la sedinta si am vazut in ce masina a urcat d_na vali. acei ce au facut gura acolo au fost plantati de catre cineva ca sa faca scandal dar din cate am auzit au luat dosarele la puricat si bine fac ca poate atunci revin pe locul care mi se cuvine nu pe 96 ci pe 35 unde am fost pana in luna octombrie 2011 ca dupa aceea au facut asa zisa reactualizare a dosarelor. sa se faca dreptate

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A pozat ani de zile într-un oponent al unui primar, s-a bătut cu de­ciziile sale…

15 ore ago

Județul Hunedoara poate deveni Destinația Anului 2024

Județul nostru are patru obiective în­scrise în cea mai importantă competiție din turismul românesc: Cetățile…

15 ore ago

Bulina albă

Denisa Oniciu din cadrul Detașamentului de Jandarmi Petroșani Pentru că a obținut medalia de bronz…

15 ore ago

Bulina neagră

Costantin N., judecat pentru furt Pentru că a fost trimis în judecată pentru furt calificat…

15 ore ago

Mama unui tânăr, dispusă să ajungă la închisoare pentru a-și „salva” copilul

Tânărul a provocat un accident rutier cu autoturismul familiei și ar fi rămas fără permis…

17 ore ago

Zeci de articole de îmbrăcăminte – furate de un bărbat din Deva

Bărbatul din municipiul Deva a intrat într-un magazin universal din localitatea Petrila, și-a încărcat coșul…

17 ore ago