Categories: ActualitateFlash

Litera şi Simota rămân în puşcărie

Loredana Goangă

Ieri, Curtea de Apel Alba Iulia s-a pronunţat în privinţa contestaţiilor depuse în dosarul Litera&Simota. În urma judecării contestaţiilor depuse de inculpaţi, dar şi de procurorii DIICOT, instanţa a decis ca Alin Simota (foto dreapta) şi Cristian Litera (foto stânga) să rămână după gratii, hotărând unele măsuri privitoare şi la ceilalţi inculpaţi din acest dosar.
Patru inculpaţi sub control judiciar
Potrivit lui Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, instanţa a respins ca nefondate contestaţiile formulate de Constantin Cristian Litera şi Alin Simota, dar a admis contestaţiile depuse de DIICOT – Biroul Teritorial Hunedoara, de Florin Ioan Muntean şi de Gheorghe Bota. Astfel, magistraţii au dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru Simina Mirela Litera, Mihai Eminovici Ciobanu, Florin Voicu Micluţa şi Zorin Avram, pe toată durata cât dosarul se află în camera preliminară. În cadrul acestei măsuri, inculpaţii au obligaţia, printre altele, de a se prezenta la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi şi să nu se apropie de părţile vătămate, de alţi participanţi, de martorii din dosar şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nici o cale. În cazul în care cei patru nu respectă măsura controlului judiciar, ea poate fi înlocuită cu cea a arestului la domiciliu, sau cu cea a arestării preventive.
Scos din penitenciar, arestat la domiciliu
Totodată, pentru inculpatul Gheorghe Bota, Curtea de Apel Alba Iulia a hotărât înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 11 martie 2014, şi până pe 9 aprilie. Drept pentru care, acesta nu are voie să plece de acasă fără acordul organului judiciar care a dispus măsura, sau în faţa căruia se află cauza, să se prezinte în faţa judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat, să nu comunice cu persoanele vătămate sau membrii de familie ai acestora, cu ceilalţi participanţi la comiterea infracţiunii, şi cu persoanele care au calitatea de martori în proces. La fel ca şi în cazul celor cu control judiciar, dacă nu sunt respectate condiţiile dispuse, Bota se poate întoarce după gratii.
De asemenea, în cazul lui Florin Ioan Muntean, magistraţii au revocat măsura arestului la domiciliu, drept pentru care în momentul de faţă, asupra acestuia nu mai există nici o măsură preventivă.
În ceea ce priveşte hotărârea de ieri a Curţii de Apel, aceasta este definitivă şi nu mai poate fi atacată.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

2 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

2 zile ago