Categories: ActualitateFlash

Escrocii de la telefon au mai făcut o victimă

Maximilian Gânju

O pensionară din municipiul Vulcan a rămas fără economii, după ce a fost sunată de un individ care i-a spus că ginerele ei a comis un accident tocmai în Germania şi are nevoie de bani pentru a-l scăpa.
Escrocii de la telefon şi-au mutat operaţiunile peste hotare, sperând astfel că vor îngreuna munca poliţiştilor care încearcă să-i prindă şi chiar au reuşit până acum să destructureze mai multe astfel de reţele. Astfel, aceştia nu mai ridică banii în ţară şi le cer celor păcăliţi să-i vireze prin serviciile de transfer de bani în ţări din vestul Europei. Aşa a păţit şi pensionara din municipiul Vulcan, care şi-a transferat economiile într-un cont din străinătate. Mai exact, 1.200 de euro, sumă pe care a economisit-o, şi de care a aflat şi bărbatul care s-a dat apărătorul ginerelui ei. Individul a sunat-o pe pensionară şi i-a spus că ginerele ei, care munceşte în Germania, ar fi lovit un copil pe trecerea de pietoni. Pentru a-l scăpa de răspundere, dar şi pentru tratamentul copilului spitalizat, acesta are nevoie de bani.
Din discuţii, a aflat că bătrâna are 1.200 de euro şi i-a dat asigurări că ar fi suficient pentru început. Totodată, a instruit-o cum să-i vireze banii, iar pensionara s-a conformat. A mers la un serviciu de transfer de bani şi a trimis în Germania suma, iar în scurt timp, au şi fost ridicaţi de complicii escrocului. Femeia şi-a sunat apoi fiica şi a aflat că ginerele ei este la muncă şi nici gând să fi provocat un accident. Abia atunci a realizat că a fost înşelată, însă, deşi a spus că va merge la poliţie pentru a depune sesizare, până acum n-a făcut acest lucru.
Incidentul a avut loc luni după amiază, iar ieri, poliţiştii din Vulcan nu au fost sesizaţi de pensionară. Şeful Poliţiei Vulcan, Toma Mihu a declarat că femeia păgubită ar trebui să discute cu poliţiştii şi să depună o plângere, astfel ca anchetatorii să-i poată prinde pe escroci.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

24 de ore ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

24 de ore ago

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia…

24 de ore ago

Bulina neagră

Sorin A., autorul a peste 130 de infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” Pentru că…

24 de ore ago

Chinuită chiar de nepoata pe care a crescut-o ca pe propria fiică

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, din Hunedoara, s-a plâns Judecătoriei Hunedoara că…

24 de ore ago

Vitezoman lăsat pieton. A cerut să-i fie înapoiat permisul și a dat vina pe stâlpii de electricitate

Un șofer prins de polițiștii hune­do­reni circulând cu 107 km la oră prin localitate a…

24 de ore ago