Categories: Actualitate

Cer refacerea urmăririi penale în dosarul Uricani

Maximilian Gânju

Apărătorul unor foşti şefi ai Minei Uricani, acuzaţi de procurori de ucidere din culpă, pentru evenimentul tragic din februarie 2011, a cerut refacerea urmăririi penale.
Avocatul a încercat să demonstreze instanţei de judecată, la termenul de ieri, cum între procuror şi şefi ai Minei Uricani existau legături care l-ar fi putut determina să părtinitor în timpul urmăririi penale. Judecătorul de la Petroşani i-a cerut apărătorului să formuleze şi în scris o cerere în acest sens, pentru a se putea pronunţa cu privire la solicitare.
„Eu apreciez că va trebui să facem o cerere care trebuie să conducă instanţa de judecată la modul cel mai corect, la întoarcerea cazului la organele de urmărire penală. Pentru că şeful sectorului de securitate, respectiv al sectorului de aeraj este atras în această instanţă pentru vinovăţie sub forma culpei, în contextul în care directorul şi şeful departamentului Electromecanică, nu. (…) Procurorul de caz, care a instrumentat acest dosar şi l-a trimis în judecată pentru rechizitoriu, este cumnatul unui şef din cadrul minei respective şi fratele juristului minei. Şi atunci, nu era oare un interes în cauză? Nu trebuia să se abţină?”, a explicat preşedintelui de şedinţă avocatul Daniel Ionaşcu, apărătorul a doi dintre cei patru inculpaţi.
Reamintim că patru foşti şefi ai Exploatării Miniere Uricani, respectiv Dragoş Aurelian Ciucă, Claudiu Lucian Butari, Nicuşor Florin Moga şi Florinel Moldovan, au fost trimişi în judecată de procurori, pentru ucidere din culpă, în urma accidentului colectiv din 2011 produs la Mina Uricani. Cinci mineri au murit atunci în urma unei explozii produsă în subteran.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

o zi ago