Categories: ActualitateFlash

Licitaţia pentru telegondolă, încă fără câştigător

Nicolle Ebner

Câştigătorul licitaţiei privind realizarea proiectului „Dezvoltarea domeniului schiabil în Masivul Parâng“ se va cunoaşte doar spre sfârşitul acestei luni. Primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi, spune că a fost nevoit să prelungească termenul de evaluare a singurei oferte depuse, din cauza volumului foarte mare de lucru.

O singură ofertă, un metru cub de documente

Tiberiu Iacob Ridzi spune că peste 20 de firme au achiziţionat caietul de sarcini, însă la licitaţia din 8 februarie 2010, pentru desemnarea firmei care va materializa proiectul ce vizează dezvoltarea domeniului schiabil din Masivul Parâng, s-a depus o singură ofertă, din partea grupului de firme Krantz Eurocenter, Doppelmayr Austria şi Acomin Deva. „Termenul de evaluare şi verificare a documentaţiei a fost prelungit de către administraţia locală, deoarece din partea grupului de ofertanţi, am primit un metru cub de documente. Rezultatul licitaţiei nu s-a amânat, cum afirmă unele persoane, ci doar am prelungit termenul, din cauza volumului foarte mare de lucru”, a declarat primarul municipiului Petroşani. Considerat cel mai important proiect din România, dar şi din sud-estul Europei în domeniul turismului, proiectul „Dezvoltarea domeniului schiabil în Masivul Parâng” mai are un obstacol de depăşit. Cel al obţinerii avizelor de mediu. Conform studiului de fezabilitate, investiţia va atrage în Valea Jiului în jur de 300.000 de turişti, pe o perioadă de cinci luni de iarnă, iar potrivit primarului municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi, în această conjunctură, construirea Aeroportului de la Săuleşti-Deva este nu doar justificată, ci şi extrem de necesară.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Așa zisul activist de mediu, Alin Andrioni, prins de polițiști

Alin Andrioni (foto), hunedoreanul care a lăsat un om paralizat pe viaţă, după protestul din luna…

2 zile ago

Protest al polițiștilor din penitenciare. În jur de 5.000 de angajați vor bloca, miercuri, activitățile din pușcării

Și lucrătorii din penitenciare protestează     Sindicaliştii din penitenciare anunţă că miercuri, timp de…

3 zile ago

Ministrul Virgil Popescu: „S-a semnat contractul pentru construcția și punerea în funcțiune centralei electrice de la Mintia

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat că s-a făcut un nou pas important pentru construcţia…

3 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun gurile rele prin târg că un politician din zonă și-a renovat vila de milioane…

4 zile ago

Bulina albă

Adrian Pușcaș, primarul orașului Hațeg Pentru că, din fonduri nerambursabile, a câștigat finanțare pentru a…

4 zile ago

Bulina neagră

Camil T., din municipiul Deva: Pentru că a fost condamnat la pușcărie, fiind judecat pentru…

4 zile ago