Categories: ActualitateFlash

Laurenţiu Nistor: Nu vom schimba conducătorii de unităţi pe criterii politice!

Natalia Bumbac

Odată cu schimbarea conducerii Consiliului Judeţean Hunedoara, erau aşteptate schimbări şi la conducerea instituţiilor subordonate. Totuşi, preşedintele administraţiei judeţene, Laurenţiu Nistor (foto), susţine că nu vor fi făcute înlocuiri din funcţiile de conducere la unităţile subordonate CJ pe criterii politice, ci doar în cazuri în care vor fi descoperite nereguli în administrarea acestora. Preşedintele CJ Hunedoara a adus drept exemplu demisiile a doi directori, Ioan Prip de la ADI „SMID” Hunedoara şi a lui Cosmin Joiţoiu, de la Agenţia de Dezvoltare Economică şi Socială Hunedoara (ADESH), de care aparţine şi Parcul de Afaceri Simeria, arătând motivele pentru care au plecat cei doi de pe posturi.

Prip dă vina pe foştii şefi de la judeţ
„Schimbările din funcţiile de conducere la unităţile subordonate Consiliului Judeţean nu vor fi politice. Drept exemplu, avem două cazuri, plecarea lui Prip şi a lui Joiţoiu. Pe directorul ADI «SMID» nu eu l-am luat în vizor, ci cei 69 de primari din judeţ, care i-au cerut aproape la unison demisia la întâlnirea pe care am avut-o. I-am dat ocazia lui Prip să explice de ce există aceste întârzieri în întocmirea documentaţiei pentru proiectul de gestionare a deşeurilor. A răspuns că nu el este vinovat şi a indicat ca vinovaţi pe Stoian, David, Stănescu şi Gligor. După care a spus că vrea să-i dea cuvântul avocatului său, să dea explicaţii. Atunci i-am zis să-şi dea demisia şi să-l punem director pe avocatul său”, a afirmat Laurenţiu Nistor.

De ce nu s-a deschis Parcul de afaceri Simeria
Preşedintele CJ Hunedoara a mai spus că o surpriză neplăcută a venit din partea lui Cosmin Joiţoiu, directorul demisionar de la ADESH. Aici, problema a fost Parcul de Afaceri din Simeria, o unitate care nu a fost deschisă nici după doi ani de la inaugurare. „L-am chemat la mine şi l-am întrebat cum este posibil ca din 2014 până în 2016, Parcul de Afaceri de la Simeria, care aparţine de ADEH, să fie închis. În condiţiile în care există cereri de concesionare a spaţiilor, una dintre ele fiind de la o firmă care vrea să înfiinţeze 70 de noi locuri de muncă în oraş. Răspunsul lui a fost că-i lipseşte autorizaţia de la ISU Hunedoara pentru a monta un paratrăsnet pe clădire. În prezenţa lui l-am sunat pe şeful ISU, care ne-a informat că actele sunt gata din februarie şi că nu a fost nimeni să le ridice. I-am dat termen de două săptămâni să rezolve situaţia, ca între timp, să fiu informat de colegii mei că a demisionat. Trebuie să spun că din informaţiile care au ajuns la mine, Joiţoiu ar fi spus că, citez, nu este nebun la cap să deschidă centrul de afaceri înainte de alegeri să-i aducă voturi lui Rîşteiu”, a spus preşedintele CJ Hunedoara.
Acesta a mai precizat că la SC Apa Prod SA Deva, după demisia fostului director adjunct Vasilică Potecă, pe postul de conducere a fost numit Deian Micin, un inginer care a crescut şi a învăţat meserie în firmă, acesta nefiind membru al vreunui partid politic. Laurenţiu Nistor a mai afirmat că pentru o perioadă scurtă au fost sistate angajările la unităţile subordonate CJ Hunedoara, care în ultimul timp au fost excesive, urmând ca personalul angajat să fie evaluat, iar cine „taie frunze la câini” la locul de muncă va fi concediat, în condiţiile legii.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

 • Afirmatii publice specifice oricarui politician, in fata presei, indiferent de partid. Sa-i auziti pe colegii d-lui Nistor.
  Schimbari au fost deja si vor fi, in doua moduri:
  1. Avem grija sa-ti gasim ceva , apoi te dam jos;
  2. Baietii destepti cu nume "Dinu Paturica" , trec la PSD (ca directorii nu-si pierd "mandatul")

  Iubiti cititori, o societate se poate schimba, doar cu schimbarea generatiei.
  Politicienii cand incearca preziceri, gresesc constient. Vezi cazul Brucan.

  Traiti cu speranta

 • Pai sunt multi directori pe la concentratele si deconcentratele astea, care sunt pesedei acoperiti, aia vor ramane.

 • DOMNUL NISTOR, ce sa zic faptul ca l ati pus pe ing.M.D. adjunct e un lucru bun si corect dar pnl-ul tot capuseaza la greu apaprod, sint o gramada de de functii inventate ,retribuite cu 40-50 mil leipe care acestia le ocupa, basca carduri nelimitate de carburant sa nu se mai faca angajari hmmmmmmm, NUMELE NELU ARDELEANU va spune ceva ,este angajat ACUUM RECENTla apaprod,SAU POATE STIATI,
  De delapidari si furturi ce sa mai zicem,la CO Geoagiu se aude de citeva luni ca delapidarea trece de 10 miliarde lei vechi,dar lucrurile treneaza nu se ia nici o masura, acuma are si dreptate doar n o sa si bage finii la bulau

 • Cred ca nici in Kamasutra nu gasesti atatea pozitii de lins in fund precum cele ilustrate de Menajerul Hunedorean pentru Comunistor...

 • @ Celui care scrie sub numele Menajerul Hunedorean.
  Mai jigodie complexata, poti sa-i pupi in cur pe toti cei de la Mesagerul Hunedorean, si pe Nistor la fel, poate dupa sedinta de pupat atatea cururi, te vindeci de oftica, rahat cu mot ce esti!

 • PSD-iștilor, dacă rămân puii lui Moloț în funcții nu vă mai votează oamenii în proporție așa mare la parlamentare. Dacă nu faceți scor bun, adio guvernare și vă mănâncă băsiștii lui Iohanis! Toate instituțiile bugetare sunt adevărate cuiburi de PNL/PDL-iști. Atenție la ce mișcări faceți că vă tăiați singuri craca de sub picioare!

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că o duduie e pe făraș, după ce nu a ascultat ordinele…

o oră ago

Bulina albă

Gelu Ovidiu Tirian, decanul Facultății de Inginerie Hunedoara Pentru că aproape toți absolvenții acestei facultăți…

o oră ago

Bulina neagră

Septimiu T., din municipiul Deva Pentru că a fost condamnat la închisoare cu suspendare, după…

o oră ago

Peste 80% dintre absolvenţii Facultăţii de Inginerie şi-au găsit un loc de muncă în specialitate

Peste 80 la sută dintre absolvenţii Fa­cultăţii de Inginerie Hunedoara (FIH), din cadrul Universităţii Politehnica…

o oră ago

„Spartanii” de la Hunedoara au făcut victime colaterale

Patru hunedoreni au fost deja con­damnați în dosarul „revoltei din Hunedoara”, când mai mulți locuitori…

o oră ago

Enervat de colegul de celulă, un deținut din Hunedoara a fost la un pas de crimă

Și-a băgat în comă camaradul de detenție după ce l-a lovit cu un tele­vizor în…

o oră ago