Laurenţiu Nistor este noul preşedinte al Consiliului Judeţean

  Natalia Bumbac

Noul Consiliu Judeţean Hunedoara, rezultat în urma alegerilor din 5 iunie, a fost constituit sâmbătă 25 iunie, tot atunci fiind aleasă echipa de conducere a instituţiei cu votul majorităţii consilierilor judeţeni. Din cele 33 de mandate de consilieri judeţeni, 18 aparţin PSD şi 15 PNL, astfel încât social-democraţii au obţinut preşedinţia CJ Hunedoara şi cele două posturi de vicepreşedinţi. Pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara a fost ales Laurenţiu Nistor, iar cei doi vicepreşedinţi vor fi Sorin Vasilescu şi Mircea Bobora.

Va dispune verificări
În discursul de după alegerea sa în funcţia de preşedinte al CJ Hunedoara, Laurenţiu Nistor i-a invitat pe consilierii judeţeni la muncă, inclusiv pe cei din opoziţie. Acesta le-a amintit despre problemele numeroase cu care se confruntă judeţul, cum ar fi economia slab dezvoltată şi sărăcia în care trăieşte o bună parte a hunedorenilor. „Să dezbrăcăm haina politică şi să le demonstrăm cetăţenilor că suntem în slujba lor. Ei sunt şefii noştri şi nu invers. Dacă ne vom respecta jurământul depus, oamenii nu vor regreta că ne-au votat. Parcurgem un drum care nu-i presărat cu trandafiri, ci cu greutăţi. Fiecare dintre consilieri trebuie să le facă faţă. Dacă de la bun început vom pleca cu pasivitate, sunt sigur că nu vom avea un mandat reuşit, dacă fiecare se va implica şi va fi alături de problemele cetăţenilor, vom avea rezultate bune. Sunt convins că şi consilierii din opoziţie vor lăsa disputele politice deoparte şi vom face împreună o echipă adevărată pentru judeţul Hunedoara”, a afirmat noul preşedinte al CJ Hunedoara, Laurenţiu Nistor.
Acesta a mai spus că va dispune în perioada următoare o auditare a activităţii instituţiei pe care o va conduce şi a celor subordonate consiliului judeţean, de asemenea angajaţii, vor fi evaluaţi, în funcţie de modul în care-şi îndeplinesc atribuţiile. Laurenţiu Nistor a mai afirmat că vor fi înlocuiţi din funcţii cei a căror activitate nu va fi una pozitivă şi acolo unde lucrurile s-au mişcat mai greu. Social-democraţii au venit la conducerea administraţiei judeţene după 12 ani de şefie liberală.
Preşedintele PSD Hunedoara, Laurenţiu Nistor, revine în teritoriu după opt ani în care a fost deputat în Parlamentul României, funcţie pe care o deţine şi în prezent şi la care va renunţa. Acesta are o experienţă de 18 ani în administraţia locală, fiind în perioada 1990 – 2008 primar al comunei Şoimuş. Laurenţiu Nistor s-a născut în 29 iunie 1951, este căsătorit şi are doi copii.

Componenţa CJ Hunedoara:
Consilierii judeţeni PSD sunt: Ioan-Dumitru Ştaier, Rodica Dimulescu, Maria Ivănişi, Daniel-Costel Andronache, Petru Hodor, Ioan Demeter, Eduard Felciuc, Ancuţa-Elena Suciu, Doiniţa-Maria Bălănesc, Ioan Hirghiduşi, Mircea-Marcel Popa, Aurel-Vasile Circo, Alin-Cosmin Iovănescu, Lucian-Ioan Rus şi Victoria-Alina Dunca.
Consilierii judeţeni PNL sunt: Adrian-Nicolae David, Vetuţa Stănescu, Dorin-Oliviu Gligor, Liviu-Marius Antal, Florin Mârza, Martin Ionel Burlec, Ovidiu-Ioan Popa, Valeriu Bejinariu, Dan-Adrian Magheru, Valentin Popescu, Ionuţ-Lucian Şimon, Ovidiu Vlad, Oana-Elisabeta Frânc, Lenuţa Armean şi Florian Toma.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • MoiSULICAAA, pai ziceai ca nu esti PSD ist, cand aruncai cu laturi in capul PNL doar pentru ca era condus de Molot.

    Ai dreptul sa ai preferinte politice, ai dreptul sa fii membru de partid, ai toate drepturile din lume, dar, acum se vede ca :
    NU ESTI OM .

    Esti unul dintre multii care spera ca odata cu venirea PSD eilor va curge lapte si miere. Bine ar fi, doar ca ... eu nu cred. Nu va face asta PSD. Nu Nistor si Vasilescu.

    Urmatorul mesaj ti-l voi transmite in maxim 4 ani.

  • Aș putea folosi și eu invective și răstălmăciri la adresa pseudonimului tău. Știu că înainte de 1989 ai făcut și tu parte din echipa de informatori a colonelului Vucian Lăceanu. Așa că, nu te mai zbate ca peștele pe uscat. Nu sunt pesedist dar mintea ta nu poate percepe că dacă nu înjuri un partid nu ești membrul acestuia. Așa cum și reciproca este valabilă. Eu nu l-am înjurat niciodată pe Purcel, am arătat doar că e un nimuruc, un laș, lipsit de orice bun simț ceea ce nu înseamnă că am înjurat PNL. Am făcut-o cu argumente. Nici el, nici ciracii lui, nu m-au contrazis niciodată. De peste zece ani spun toate acestea iar justiția mă confirmă, deocamdată nu definitiv dar va veni și acel moment. Purcel, indiferent la ce partid ar fi fost tot loază este. Așa este felul lui de a fi. Se pot supăra unii dar Laurențiu Nistor este, politic, un uriaș față de Purcel. Țara are nevoie de cele două partide dar, fiecare dintre ele, trebuie să își schimbe modalitățile de funcționare. În rest, nici nu am nevoie de considerațiile tale.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 ore ago