Categories: Sport

Laura Jurcă, în trei finale la Cupa Mondială de la Doha

Ciprian Marinuţ

Gimnasta Laura Jurcă (foto dreapta), legitimată la CNS „Cetate” Deva, s-a calificat în finalele de la bârnă, sol şi paralele, în cadrul concursului de Cupă Mondială la gimnastică artistică de la Doha (Qatar). A doua reprezentantă a României, Diana Bulimar (Dinamo Bucureşti), a prins doar finalele de la bârnă şi paralele.
Lideră la paralele, în top la bârnă şi sol
Debutantă într-un concurs oficial al senioarelor, Laura Jurcă a oferit o surpriză de proporţii prin clasarea pe primul loc în concursul preliminar de la paralele. Sportiva descoperită de Adela Popa a fost lideră la aparatul care de regulă dă mari bătăi de cap tricolorelor, cu nota 13,150, devansându-le pe franţuzoaica Lucie Perdreau, 13,050 şi elveţianca Ilaria Kaeslin, 12,750. Diana Bulimar, care a revenit într-o competiţie oficială după o pauză de nouă luni, cauzată de probleme medicale, s-a clasat pe locul patru cu nota 12,550. La sol, Laura Jurca a fost a doua cu nota 13,800, iar cea mai mare notă a fost obţinută de elveţianca Giulia Steingruber, 14,300. Diana Bulimar s-a clasat pe locul 10, cu 12,900, şi va fi rezervă în finală. În calificările de la bârnă, Bulimar s-a clasat a treia, cu 13,650, iar Laura Jurca a ocupat locul al şaselea, cu 13,250, lideră fiind vietnameza Thi Ha Thanh Phan, cu 14,050. România nu a avut nici o reprezentantă la sărituri, unde pe primul loc s-a clasat elveţianca Giulia Steingruber, cu o medie de 14,150 puncte.
Finala de la paralele a avut loc aseară după închiderea ediţiei, iar cele de la bârnă şi sol se vor desfăşura mâine. La cea de a opta ediţie a FIG World Challenge Cup, găzduită de Aspire Dome din Doha, participă 128 de gimnaşti din 38 de ţări.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

8 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

8 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

8 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

8 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

8 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

8 ore ago