Opt etape de suspendare şi replica arbitrilor

Ciprian Marinuţ04 x 2 marius-haring

Marius Haring (foto), portarul echipei de fotbal CS Inter Petrila din Liga a IV-a Hunedoara, a fost sancţionat de Comisia de Disciplină a AJF Hunedoara cu opt etape de suspendare şi o amendă de 450  lei. Jucătorul a fost penalizat în urma injuriilor şi scuipării arbitrului Valentin Gavrilă (Brad) la partida pierdută în campionat cu CNS „Cetate” Deva.
Nervi şi indisciplină
Runda a 18-a a Ligii a IV-a Hunedoara la fotbal a fost una încinsă, iar arbitrii au arătat nu mai puţin de 34 de cartonaşe galbe şi trei cartonaşe roşii. În urma actelor de indisciplină, cel mai aspru a fost sancţionat Marius Haring, portarul echipei Inter Petrila. Acesta a încasat opt etape de suspendare şi o amendă de 450  lei de la Comisia de Disciplină a AJF Hunedoara, din cauza injuriilor şi scuipării arbitrului Valentin Gavrilă (Brad) la partida pierdută în campionat cu CNS „Cetate” Deva. De asemenea, jucătorul Viorel Miclean (Aurul Brad) a fost sancţionat cu două meciuri şi 75 lei penalitate sportivă,  pentru lovirea cu cotul a unui adversar în faţă în lupta pentru minge. La rândul său, jucătorul Alin Borza (CSM Dacia Orăştie) a fost suspendat o etapă şi a primit o amendă de 25 lei, pentru oprirea unei ocazii clare de a marca prin comiterea unei greşeli sancţionabilă cu lovitură liberă, în meciul cu Jiul Petroşani. În fine, echipa Universitatea Petroşani a fost sancţionată cu 85 lei penalitate sportivă, pentru primirea a 6 avertismente pe parcursul jocului cu Aurul Certej.
Prea iuţi la mânie
Petru Spărios, secretarul executiv al Comisiei Judeţene de Arbitri Hunedoara, spune că arbitrii nu greşesc în mod intenţionat şi că antrenorii, conducătorii ori jucătorii din Liga a IV-a se grăbesc atunci când sar la gâtul arbitrilor, mai ales că unii nici nu cunosc regulile jocului. „Niciodată un arbitru nu greşeşte în mod intenţionat. În judeţ, arbitrii nu fac cărţile nimănui. Cred că jucătorii şi conducătorii de club sunt subiectivi şi nu cunosc bine regulile jocului. Atunci când arbitrul poate fluieră o fază favorabilă echipei lor le convine, când nu, ei sunt nemulţumiţi, chiar dacă ştiu că decizia e una corectă. Cel mai trist este că mulţi incită şi spiritele din tribune”, a declarat Petru Spărios.

Un gând despre „Opt etape de suspendare şi replica arbitrilor”

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.