Categories: Actualitate

Lacul Cinciş este deja concesionat

Articolul privind posibila privatizare a lacului de acumulare Cinciş a făcut numeroase valuri în rândul cititorilor, dar şi unor instituţii.
Unul dintre cei care ne-a sunat ieri pe această temă este directorul Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Hunedoara, Jan Dorin Calciu, care ne-a precizat că Lacul Cinciş este concesionat de asociaţia pe care o conduce încă de la formare. „Din 1962, de când a fost făcut, Regia Naţională a Pădurilor, prin Direcţia Silvică Hunedoara, a dat lacul în concesiune AJVPS Hunedoara. Obiectul contractului arată clar că administratorul dă în folosinţă fondul piscicol pentru pescuit în scop recreativ – sportiv. Contractele sunt înnoite o dată la 10 ani, iar ultimul a fost încheiat în 2002, deci este valabil până în 2012”, a declarat Jan Dorin Calciu. Astfel, acesta a fost mai întâi mirat de expresia „luciu de apă”, folosită de directorul SGA Hunedoara, care, în opinia sa, este o expresie poetică, nu un element tehnic.
„Eu bănuiesc că scopul acestei idei este de a dezvolta activităţi ilegale. Cred că directorul SGA Hunedoara încearcă să obţină acces la pescuit şi exploatare a apei pentru cine ştie ce prieten de-al său. Este o zonă foarte bună pentru afaceri cu bărci cu motor sau scutere, a căror folosire, în prezent, este interzisă. Reziduurile scurse în apă pun în pericol atât fondul piscicol, cât şi calitatea apei potabile ce ajunge în casele a mii de oameni din Hunedoara şi nu numai”, a spus Jan Dorin Calciu.
Totuşi, până când această idee de privatizare va prinde contur, aici au dreptul de a pescui doar membrii AJVPS, iar unicul proprietar al lacului este Statul Român. (C. Ghenea)

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

6 ore ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

6 ore ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

6 ore ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

6 ore ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

6 ore ago