Categories: Comunitate

La Lupeni, se va construi încă un bloc ANL

Anamaria Nedelcoff

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a aprobat construirea celui de-al treilea bloc ANL din municipiul Lupeni, anul acesta, chiar lângă cele două aflate în construcţie. Primele două imobile vor fi date în folosinţă anul acesta, după stabilirea criteriilor de acordare a locuinţelor, dar oficialii Primăriei Lupeni precizează că întâietate vor avea medicii şi cadrele didactice.
„Ne-a fost aprobată documentaţia pentru cel de-al treilea bloc ANL, lângă cele două. Urmează ca ministerul să stabilească data licitaţiilor. Aceste blocuri sunt necesare, fiindcă foarte mulţi tineri din municipiul Lupeni au nevoie de o locuinţă”, precizează Gabriel Lungu, administratorul public al municipiului Lupeni.
Recepţia primului bloc ANL va avea loc luna viitoare, în momentul de faţă lucrându-se la mici retuşuri la interior. „În momentul de faţă, unul dintre blocuri este finalizat, mai sunt de efectuat mici retuşuri la interior. Va fi recepţionat în luna mai, este un imobil construit de la zero. La celălalt se lucrează la structură pe scheletul de dinainte. Practic, se lucrează la «cămăşuirea» lui, adică la îmbrăcarea întregului schelet în beton armat”, precizează Lungu.
Administratorul public al municipiului Lupeni a mai vorbit şi despre criteriile de acordare a locuinţelor. „În momentul în care vom face recepţia, vom iniţia şi o hotărâre de consiliu local, prin care vom stabili criteriile de acordare a locuinţelor. Pe lângă criteriile legate de vârstă, tineri până în 35 de ani, va mai fi acela de prioritate pentru medicii Spitalului Municipal Lupeni şi cadrele didactice. Cele două categorii profesionale sunt prevăzute în Legea administraţiei publice locale”, mai spune Gabriel Lungu. Pentru construirea celor două imobile a fost nevoie de 10 milioane de lei, bani veniţi de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, iar Primăria municipiului Lupeni are obligaţia, prin contract, să racordeze blocurile la utilităţi. În prezent, la Primăria Lupeni, sunt înregistrate peste 300 de cereri pentru obţinerea unor locuinţe.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

6 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

6 ore ago