La Dobra, Moş Crăciun s-a adaptat vremurilor

Magdalena Şerban

În ciuda pandemiei şi a greutăţilor venite la pachet cu restricţiile de tot soiul, conducerea administraţiei publice din Dobra a decis să nu le ia copiilor bucuria întâlnirii cu Moş Crăciun, mai precis cu darurile aduse de acesta. Şi pentru cei mari există veşti bune, taxele şi impozitele aferente anului 2021 nefiind supuse majorării, ci doar actualizate la rata inflaţiei.
„Suntem într-un an diferit faţă de precedenţii, cu suişuri şi coborâşuri, dar fără minusuri inves­ti­ţionale şi chiar bugetare, dacă facem referire la gradul de încasare. Copiii au fost puşi în situaţia de a urma cursurile exclusiv online, ceea ce le-a furat o parte din fericirea cu care interacţionau, râdeau şi îşi trăiau copilăria pe băncile şcolii. Chiar dacă trecem prin vremuri atipice, nu vrem să le stricăm sărbătorile, fiind alocate fonduri pentru a asigura daruri de Crăciun unui număr de 382 de copii, de la grădiniţă până la clasa a VIII-a. Cel mai probabil vor fi distribuite cu ajutorul cadrelor didactice. Au fost prinşi banii necesari în buget, aşa că totul e în ordine. Mai aşteptăm să vedem pe ce axă (gu­ver­na­mentală sau europeană) am putea solicita finan­ţare pentru a achiziţiona tablete electronice şi să le dăm elevilor pentru a parcurge cursurile în sistem online.
Mai apoi, în ce priveşte capitolul bugetar, contr­i­bua­bilii şi-au cam plătit dările, momentan, pro­centul de colectare ajungând la circa 85 la sută. Le mulţumesc pentru spiritul civic de care dau dovadă şi mai ales pentru că nu au uitat că trebuie să rămânem uniţi pentru a înfrânge aceasta cumplită pand­emiec“, afirmă Ovidiu Pădurean (foto), pri­marul reales din Dobra.
În altă ordine de idei, la ora actuală o mare pro­ble­mă e legată de plăţile în cazul persoanelor cu han­dicap şi a însoţitorilor acestora, sumele rămâ­nând descoperite începând cu luna octombrie şi până la finele anului. Totuşi, se speră ca guvernanţii să soluţioneze cât mai repede acest aspect.
„Oamenii nu au nici o vină, iar pentru a trăi au nevoie de salariu. Şi să vrem să le dăm o mână de ajutor, nu putem pune de la noi. Vorbim de 14 asistenţi personali şi 25 de indemnizaţii. Şi noi ne con­fruntăm cu impedimente, mai ales în recu­pe­rarea amenzilor de circulaţie. Fiind o zonă de tranzit, sunt destui şoferi care nu respectă întocmai regulile de circulaţie. Acolo unde nu se găseşte înţelegere pe cale amiabilă, se apelează la instanţă pentru soluţionare. Nu facem altceva decât să res­pectăm legea“, mai arată primarul. Pe total, acesta crede că 2020 nu a fost un an tocmai rău, inves­tiţiile urmându-şi cursul firesc, la fel ca proiectele. Însă ce nu a fost prevăzut, sunt cheltuielile obli­gatorii legate de pandemie.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

6 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

6 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

6 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

6 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

6 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

6 ore ago