Categories: Actualitate

Dobra: Moş Crăciun, mai darnic ca altădată

Magdalena Şerban

La Dobra, Moş Crăciun va fi mai bogat ca în alte dăţi, totul datorită unei sponsorizări care a venit să completeze pachetele oferite copiilor comunei de către administraţia publică locală.
„Moşul este mult mai generos, graţie unei sponsorizări făcute de firma International Lazăr Company, pentru care dorim să aducem mulţ­umiri. E mare lucru ca într-un an ca acesta, cineva să se gândească să ajute. Aşa că fiecare copil a primit, pe lângă tradiţionalul pachet cu care i-am obişnuit, un altul con­stând în ghiozdan şi dulciuri. Noi am pus la bă­taie 383 de daruri ce au fost distribuite în cadrul şcolilor, unde am chemat copiii pentru a intra în posesia lor, însă cu respectarea nor­melor sanitare şi de distanţare socială pe care legea le cere. Până la clasa a VIII-a, au primit cu toţii. În fiecare an, centrul de comună era binecuvântat cu serbarea pomului de Crăciun, dar acum nu se mai poate să mergem mai departe cu acest gen de manifestări. Atunci venea şi Moş Crăciun şi intram în atmosfera sărbătorilor după cum e normal din punct de vedere al obiceiurilor. Nu am achiziţionat nici ornamente festive pentru a împodobi satele, din pricina pandemiei care a venit cu cheltuieli total neprevăzute şi deci cu recalcularea posi­bi­lităţilor bugetare. E un Cră­ciun ce sperăm să rămână unic, iar de la anul să ne întoarcem la adevăratul Crăciun. Prin­cipalul e să ne păs­trăm in­tactă credinţa în suflet“, sus­ţine Ovi­diu Pădu­rean (foto), prima­rul comunei Do­bra.
Referitor la partea financiară ce-i priveşte în mod direct pe cetă­ţeni, le transmite că taxele şi impozitele locale nu vor suferi majorări în 2021, ci doar vor fi actualizate la rata inflaţiei, după cum obligă Codul Fiscal. Gradul de în­casare a ajuns la ora actuală la peste 80 la sută, dar amenzile auto se menţin în poziţia banilor greu de recuperat. ,, Am primit oferte pentru a lansa ca metodă de plată a dărilor cea online. Persoanele fizice achită cu cash, în general, dar au venit vremuri în care învăţăm în regim online, comandăm mâncare în acelaşi me­diu etc, deci trebuie să ne adaptăm. Vom studia să vedem ce şi cum im­plică, apoi ne vom orien­ta exact, ca de la anul să putem imple­menta şi o astfel de posi­bilitate. Până atunci, aş vrea să le urez lo­calnicilor, fiilor sa­tului, priete­nilor noştri de pretu­tin­deni, auto­rităţilor judeţene, colaborato­rilor şi tuturor hunedorenilor să aibă sărbători petrecute în linişte şi bucurie, alături de cei dragi inimii şi cu gândul că mâine va fi mai bine ca azi. Mulţi ani buni! “, urează primarul din Dobra.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

19 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

19 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

19 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

19 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

19 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

19 ore ago