Categories: Comunitate

Moş Crăciun, la Vălişoara şi Dobra

Magdalena Şerban

Primăria şi Consiliul Local Vălişoara îl aduc pe Moş Crăciun la copiii din comună. Astăzi, el va ajunge la elevii şcolii din satul Dealu Mare şi mâine, la cei ai şcolii din Vălişoara.
Nu vor lipsi programele artistice oferite de copii. „Sunt pregătite în jur de 100 de pachete pentru cei mici. Din păcate, aşa cum s-a observat şi la recensământul din acest an, populaţia comunei a scăzut, regresul făcându-se simţit şi în ceea ce priveşte numărul de elevi. Moşul însă nu îi va ocoli nici în acest an. În ceea ce priveşte datinile străbune şi perpetuarea lor, în 18 decembrie, am avut un spectacol filmat cu dubaşii din Vălişoara, ce va fi difuzat şi pe două posturi naţionale. Este o tradiţie care a înregistrat un recul în ultimii ani şi am dorit s-o readucem în actualitate. Irozii şi stelaşii sunt alte două obiceiuri care din păcate nu se mai păstrează ca acum 100, 200 de ani, ci prestaţiile se recompensează cu bani, nu cu produse tradiţionale, ca altădată”, a spus Mircea Rovinar, edilul şef din Vălişoara.
Tot astăzi, 420 de copii din comuna Dobra se vor alege cu pacheţele primite de la însuşi Moş Crăciun în persoană, care va participa la acţiunea festivă organizată la căminul cultural din satul-centru. „Duminica trecută am avut spectacol pentru cei mari, acum, e rândul celor mici. A fost Festivalul Dubaşilor în cadrul căruia au evoluat grupuri din judeţul nostru şi din Timiş. În această perioadă, când colindele sunt pe buzele noastre, un grup de colindători a fost plecat la Slobozia, iar o altă trupă de dansatori şi colindători a prezentat obiceiurile zonei în Serbia”, a precizat Ghiorghe Şuiagă, primarul comunei Dobra.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

23 de ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

23 de ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

23 de ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

23 de ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

23 de ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

23 de ore ago