Categories: Comunitate

La Deva, a început închirierea parcărilor de domiciliu, după noile reguli: Încă 2.000 de locuri de parcare disponibile

Loredana Goangă

Peste 1.000 de şoferi din Deva şi-au închiriat deja locuri de parcare pentru tot anul 2014. O bună parte dintre acestea sunt prelungiri ale contractelor deja existente, iar restul sunt contracte nou încheiate.
Pentru devenii care s-au săturat să tot caute un loc de parcare liber atunci când ajung acasă, soluţia este simplă. Pot merge la Biroul de parcări din cadrul Serviciului Comunitar pentru Cadastru şi Agricultură (SCCA) Deva, de unde îşi pot închiria un loc de parcare pentru 24 de ore din 24. „De la începutul anului şi până pe 25 februarie, au fost încheiate 1.123 de contracte de închiriere a locurilor de parcare de domiciliu, din cele 5.000 existente pe teritoriul municipiului. Dintre acestea, o parte au fost prelungite, iar restul au fost cereri noi. La ora actuală, ţinând cont şi de contractele încheiate de anul trecut, la nivelul municipiului ar mai fi aproximativ 2.000 de locuri de parcare la domiciliu disponibile. Cei care încheie astfel de contracte au obligaţia de a ţine afişat, în partea de jos a parbrizului, talonul de rezervare primit”, a precizat reprezentantul SCCA – Biroul parcări.
Acesta a mai spus că începând de anul acesta, încheierea contractelor se face pe durata unui an calendaristic, şi nu pe un an contractual, aşa cum a fost până în 2013. De asemenea, cei care nu solicită prelungirea contractului avut anterior lui 2014, pierde locul de parcare şi se atribuie unui alt solicitant.
De menţionat este faptul că regulamentul prevede că încheierea contractului se face numai la domiciliul solicitantului, iar reşedinţa nu este luată în considerare. Totodată, este necesar ca impozitul pentru maşină să fie achitat la Primăria municipiului Deva.
În cazul în care o familie deţine două sau mai multe autoturisme, pentru a primi mai mult de un loc de parcare, asociaţia de proprietari trebuie să confirme că pentru locul indicat nu mai există alte solicitări.
De asemenea, tariful anual perceput este în valoare de 107 de lei, iar cei care vor să închirieze pe o perioadă mai scurtă, taxa li se va calcula la zi.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

19 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

19 ore ago