Categories: Sport

Kaiac-canoe. Sportivii deveni pe podium la Piteşti

Federaţia Română de kaiac-canoe a organizat la Baza Nautică de la Bascov-Piteşti, într-o săptămână, trei com­pe­tiţii pentru juniori, cadeţi şi seniori, întreceri care au fost reprogramate din cauza coronaviruslui.
Deşi perioada de antrenamente nu a fost una specifică sportivii de la LPS Cetate Deva au obţinut medalii şi la con­cursurile programate la Piteşti, ceea ce confirmă că elevii pregătiţi de prof. Alexandru Mureşan sunt talentaţi şi ambiţioşi.
La tradiţionalul concurs dotat cu trofeul “Criteriul Speranţelor Olimpice” la care au participat juniorii mici, cei de la categoria a II-a, evoluţiile devenilor au fost excelente în probele individuale. Ioan Alexandru Mureşan s-a clasat pe locul II în proba de 1000 m în seria la care a participat, la fel ca şi Sara Trif, care s-a situat pe acelaşi loc la proba de 500 m junioare, urmată de Andreea Mureşan. Alexandru Filimon s-a clasat pe locul III, în finala B la 1000 m.
La întrecerile din cadrul Cupei României la categoria juniori individual şi pe echipaje, pe distanţe de 200 m, 500 m şi 1000 m la kaiac, sportivii de la LPS Cetate Deva au reuşit alte performanţe notabile. În finala probei de K1 fete 500 m Nadia Haidar s-a clasat pe locul II şi a cucerit medalia de argint, iar echipajul devean care a evoluat în proba de Kaiac 4 fete 500 m alcătuit din Sara Trif, Andreea Mureşan, Larisa Răileanu şi Nadia Haidar a cucerit medalia de bronz.
Alte rezultate la Cupa României: echipajul kaiac 4 băieti 500 m alcătuit din Alexandru Mureşan, Bogdan Oprean, Răzvan Săiceanu, Alexandru Miheţ a ocupat locul IV, cel al fetelor de la K2 fete 500 m, alcătuit din Sara Trif şi Larisa Răileanu, a ocupat loc VI în finala, cel al băieţilor de la kaiac 2 1000 m. alcătuit din Răzvan Săiceanu şi Alexandru Mureşan, loc VIII, iar la individual Bogdan Oprean s-a clasat pe locul V în semi­finala de la K 1 1000 m. iar Alexandru Filimon pe locul VI.
Menţionăm că aceste întreceri nu s-au derulat pe categori de vârstă, în fiecare proba concurând sportivi cu vârsta între 12 şi 18 ani plus componenţii lo­tului national.
Ultimul concurs programat la Piteşti a fost Campionatul Naţional de Maraton pentru juniori, cadeţi şi seniori, la care au parti­cipat toţi sportivii legitimaţi la cluburile din ţară. Deveanca Nadia Haidar (foto) s-a impus în proba de K1 10.000 m, pe care a câştigat-o detaşat, adju­decându-şi o medalie de aur meritată. Junioara Andreea Mureşan s-a situat pe locul III şi a cucerit o medalie de bronz la K 1 7000 m, iar echipajul din proba K 2 7000 m alcătuit din Alexandru Mureşan şi Alexandru Filimon a cucerit o medalie de argint.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

7 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

7 ore ago