Categories: Actualitate

Jurnalişti hunedoreni au plantat 100 de brazi la Râuşor

sdr

Sorin Blada

O sută de brazi au fost plantaţi de jurnaliştii de la mai multe publicaţii din judeţul Hunedoara pe un deal din zona staţiunii Râuşor, în imediata vecinătate a Masivului Retezat, acţiunea marcând astfel împlinirea a 100 de ani de la înfiinţarea Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România (UZPR).

„Nu întâmplător am ales să plantăm bradul. E vertical, e drept, aşa cum ar trebui să fim în profesiunea noastră de fiecare dată. Sunt 100 de brazi, plantaţi în forma cifrei 100, pentru ca ea să se poată vedea, peste ani, şi de la înălţime“, a declarat principalul organizator al acţiunii, jurnalistul Nicolae Gheorghiu.
Acţiunea, desfăşurată sâmbătă, în ajunul sărbătorii Floriilor şi Paştelui catolic, a beneficiat de sprijinul silvicultorilor de la Ocolul Retezatul Clopotiva Râu de Mori, care i-au îndrumat pe jurnaliştii prezenţi, unii dintre ziarişti participând, pentru prima oară, la un asemenea eveniment. „Aici s-au mai făcut astfel de acţiuni, dar în urmă cu 20-30 de ani. Peste vreo cinci ani, se va vedea mai bine cifra 100, pe care am încercat să o desenăm aici folosindu-ne de puieţii de brazi. Puieţii ne-au fost oferiţi de Ocolul Silvic Haţeg“, a explicat şeful Ocolului Silvic Retezatul Clopotiva Râu de Mori, inginerul Otto Hebel.
Dincolo de momentul marcat de jurnalişti, terenul ales de silvicultori, proprietate a Primăriei comunei Râu de Mori, avea nevoie să fie împădurit, susţin organizatorii. Autorităţile locale şi-au exprimat intenţia de a continua astfel de acţiuni, mai ales că zona Staţiunii Râuşor, din Retezat, devine din ce în ce mai căutată pentru potenţialul turistic pe care îl oferă. „Este o acţiune lăudabilă şi utilă pentru mediu. Peste 100 de ani, aceşti brazi vor fi mari. Cred că aici, în mijlocul naturii, să plantezi puieţi care vor rămâne şi atunci când noi nu vom mai fi pe această lume este un lucru deosebit. Vom continua astfel de acţiuni“, a spus Niculiţă Mang, primarul comunei Râu de Mori.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

6 ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

6 ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

6 ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

6 ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

6 ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

6 ore ago