Categories: Actualitate

Juriştii debutanţi ocolesc Primăria Deva

Natalia Bumbac

Posturile de consultant juridic oferite de Primăria municipiului Deva se pare că nu sunt suficient de atractive pentru absolvenţii de studii în drept. Din acest motiv, reprezentanţii primăriei sunt nevoiţi să încheie contracte de prestări servicii cu cabinetele de avocatură, dar şi pentru că procesele nu pot fi reprezentate la anumite instanţe, cum ar fi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, de consilieri juridici, ci doar de către avocaţi.
La ultima şedinţă din 27 martie a Consiliului Local Deva a fost supus votului consilierilor un proiect privind aprobarea achiziţionării serviciilor juridice de asistenţă şi reprezentare juridică. În acest sens, consilierul local Ioan David a întrebat de ce Primăria Deva nu îşi angajează propriii jurişti, care ar fi plătiţi cu salariu fix, fără a fi nevoie de aceste contracte cu cabinetele de avocatură, care înseamnă o cheltuială în plus din bani publici. În replică, primarul Petru Mărginean a afirmat că, de când se află în fruntea primăriei, banii alocaţi pentru astfel de contracte s-au înjumătăţit, iar la concursul pentru ocuparea posturilor de consilier juridic nu s-au înghesuit prea mulţi candidaţi din cauza salariilor foarte mici.
„Banii alocaţi pentru contractele de asistenţă juridică pe perioada mandatului meu s-au înjumătăţit, asta şi din cauză că nu s-au petrecut atâtea ilegalităţi ca în trecut. Încercăm să formăm o echipă proprie de jurişti, cu toate că despre posturile scoase la concurs, pot să vă spun că nu au fost interesate foarte multe persoane, salariul pentru un debutant fiind de 700 de lei”, a subliniat Petru Mărginean. În prezent, echipa de jurişti din cadrul primăriei este formată dintr-un consilier superior, doi consilieri principali şi un debutant. Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, în 2012, pentru 86 de procese reprezentate în instanţă de avocaţi, s-a plătit suma de 315.000 de lei, iar în 2014 pentru 31 de cauze, s-a plătit 7.000 de lei.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

8 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

8 ore ago