Juniorii s-au clasat pe locul patru pe echipe, la CE de gimnastică

Ediţia din acest an a Campionatului Euro­pean de Gimnastică Artistică, masculin şi feminin, care se desfăşoară acum la Mercin, Turcia dau o notă de încredere pentru gim­naşti şi antrenori şi reprezintă întoarcerea la o stare de normalitate în acest sport.
Turcia şi-a asumat organizarea acestor în­tre­ceri după ce Uniunea Europeană de Gim­nas­tică a anulat în luna aprilie competiţia femi­nină programată iniţial la Paris, mutând-o în Azer­baid­jan, la Baku, împreună cu cea mas­culină.
Ca urmare a acţiunilor militare din zonă, Azerbaidjan-ul a renunţat în luna octombrie la organizare şi astfel, Turcia şi oraşul Mersin au preluat organizarea competiţiei europene, cu specific aparte. Participanţii sunt practic limitaţi la parcurgerea traseului între hotel şi sala de concurs, fără părăsirea acestuia,cu izolare în camere, măsuri severe de testare (la sosirea pe aeroport, dar şi aleatoriu pe toată perioada competiţiei),distanţare de grup şi protejare la sală, toate pentru sigu­ran­ţa sportivilor.Mai mult, componenţii unor de­le­gaţii, găsiţi pozitiv la testarea efectuată la sosirea pe aeroportul de lângă Mercin, au fost trimişi urgent acasă.
Miercuri a fost programată evoluţia echi­pe­lor de juniori la aceste întreceri europene, 11 echipe fiind înscrise în concurs: România, Bulgaria, Cehia, Finlanda, Ungaria, Israel, Le­tonia, Lituania, Slovenia, Turcia, Ucraina. La final, echipa ţării noastre (foto), pre­gătită de Marius Berbecar, Adrian Me­leancă şi Cornel Burduhosu, a ocupat locul patru, devansată fiind de Ucraina, Ungaria şi Bulgaria.
Cea mai bună evoluţie a junioilor ricolorilor s-a consemnat la sărituri, unde fraţii Gabriel şi Ro­bert Burtănete au ocupat primele două locuri.
La inele, Gabriel Burtănete a obţinut a treia notă din calificări, Robert Burtănete a prins finala la paralele, cu a cincea notă. La bară fixă, Nicolae Bera este prima rezervă, iar Robert Burtănete figurează ca primă rezervă la cal cu mânere. La individual compus, am­bii fraţi Burtănete s-au calificat în finală, Ga­briel cu al cincilea total, iar Robert de pe locul al 13-lea. Reşiţeanul Raul Şoica a ocupat locul 17, dar competiţia va începe fără a se tine cont de rezultatele din calificări.
La seniori (concursul s-a desfăşurat ieri până seara târziu) participă doar 10 echipe naţionale: România, Austria, Bulgaria, Croa­ţia, Cehia,Ungaria, Israel, Lituania, Turcia, Ucraina, iar finalele pe echipe s-au redus de la 8 naţiuni participante la 6 ţări. Pentru Ro­mânia con­tează ca sportivii noaştrii să evolueze fără ratări. Au fost în concursul de aseară seniorii Ma­rian Drăgulescu, Răzvan Marc, Vlad Co­tuna, Andrei Muntean şi Andrei Groza, toţi în­so­ţiţi de antrenori Marius Urzică, Ştefan Gal.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.