Judeţul Hunedoara, nu prea căutat de turişti

Cristina Ghenea

Obiectivele turistice din judeţul nostru nu atrag destui turişti. Astfel, Hunedoara a ajuns să se numere printre cele mai puţin vizitate judeţe din ţară.
Deşi Lacul Bucura, Sarmizegetusa Regia, Parcul Naţional Retezat, cetăţile Blidaru şi Costeşti sau Castelul Corvinilor sunt doar o parte dintre bogăţiile judeţului Hunedoara, turiştii români sau străini evită să-şi petreacă vacanţele aici. Potrivit statisticilor, în luna iulie a acestui an, în plin sezon estival, doar 8.939 de persoane au fost înregistrate în unităţile de cazare din judeţ. Trebuie să menţionăm că realizatorii analizei au avut în vedere hotelurile, motelurile, vilele turistice, cabanele şi pensiunile turistice şi agroturistice de pe întregul teritoriu al Hunedoarei. Astfel, în topul naţional al celor mai vizitate judeţe din ţară, ne aflăm abia pe locul 23. Iar pentru că primele poziţii sunt ocupate de Constanţa şi Bucureşti, se pare că turiştii preferă aglomeraţia în vacanţele de vară, în timp ce turismul de recreere şi cel istoric este mai puţin căutat.

Un gând despre „Judeţul Hunedoara, nu prea căutat de turişti”

  1. Dar ne laudam insa cu sumele mai mari absorbite din banii europeni in domeniul turismului, cu centre de informare turistice, in comune unde nu calca picior de turist, nu exista nici o pensiune sau spatiu de cazare,nu sunt drumuri sau trasee marcate ci doar cite o grota sau pestera pe teritoriul comunei vecine……..
    Dar nu este nici o problema, grecii au facut la fel. Atit ca istoria la ei era scrisa cu LITERE MARI !!!!

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.