Categories: Actualitate

Judecătorii hunedoreni vor transferul cuplului de asasini din Ungaria în România

Maximilian Gânju

Tribunalul Hunedoara a solicitat autorităţilor maghiare ca „Bonnie şi Clyde ai Estului“, cei doi maghiari care au atacat o casă de amanet din Hunedoara, să fie transferaţi temporar în România. Cei doi învinuiţi ar trebui aduşi la Deva, pentru a fi audiaţi de magistraţii Tribunalului Hunedoara.
Sandor Varga (foto) şi Emese Turi (foto) au fost condamnaţi de Tribunalul Hunedoara la 15 ani de închisoare, respectiv şapte ani şi şase luni. Cei doi se află într-un penitenciar din Ungaria, unde au comis mai multe crime şi jafuri. Sentinţa Tribunalului Hunedoara a fost contestată de apărătorii celor doi, iar Curtea de Apel Alba Iulia a întors dosarul la instanţa de fond. Judecătorii hunedoreni au cerut autorităţilor judiciare maghiare transferul temporar în România a celor doi inculpaţi în vederea participării efective la procedurile judiciare, în vederea comunicării către inculpatul Şandor Varga a înscrisurilor solicitate, în vederea pregătirii apărării şi pentru traducerea înscrisurilor depuse la dosar de către Ministerul Justiţiei din Ungaria.
Cum autorităţile maghiare nu au răspuns până acum, judecătorii s-au văzut nevoiţi să amâne cauza faţă de lipsa de procedură cu inculpatul şi lipsa răspunsului Tribunalului Budapesta la Ordinul European de Anchetă privind transferul temporar în România al inculpaţilor. Următorul termen în dosar a fost stabilit pe data de 21 februarie a.c.
Sandor Varga şi Emese Turi formau un cuplu şi au fost prinşi în anul 2010, iar în urma procesului derulat de autorităţile maghiare s-a stabilit să primească închisoare pe viaţă. Cei doi au acţionat în judeţul nostru, în municipiul Hunedoara, unde au atacat şi jefuit o casă de amanet după ce au împuşcat-o în cap pe vânzătoare. Se întâmpla în decembrie 2007, dar au fost acuzaţi că au mai dat lovituri şi în Codlea, Oradea şi Pecica.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că o duduie e pe făraș, după ce nu a ascultat ordinele…

2 ore ago

Bulina albă

Gelu Ovidiu Tirian, decanul Facultății de Inginerie Hunedoara Pentru că aproape toți absolvenții acestei facultăți…

2 ore ago

Bulina neagră

Septimiu T., din municipiul Deva Pentru că a fost condamnat la închisoare cu suspendare, după…

2 ore ago

Peste 80% dintre absolvenţii Facultăţii de Inginerie şi-au găsit un loc de muncă în specialitate

Peste 80 la sută dintre absolvenţii Fa­cultăţii de Inginerie Hunedoara (FIH), din cadrul Universităţii Politehnica…

2 ore ago

„Spartanii” de la Hunedoara au făcut victime colaterale

Patru hunedoreni au fost deja con­damnați în dosarul „revoltei din Hunedoara”, când mai mulți locuitori…

2 ore ago

Enervat de colegul de celulă, un deținut din Hunedoara a fost la un pas de crimă

Și-a băgat în comă camaradul de detenție după ce l-a lovit cu un tele­vizor în…

2 ore ago