Categories: Actualitate

“Bonnie şi Clyde ai Estului“, audiaţi prin videoconferinţă

Maximilian Gânju

Dosarul celor doi maghiari, Varga Şandor şi Turi Emese (în foto), condamnaţi în Ungaria pentru crime şi jafuri, dar şi de Tribunalul Hunedoara, aflat la Curtea de Apel Alba Iulia, s-a reîntors la Tribunalul Hunedoara, în urma unei decizii a completului de apel.

Instanţa de judecată hunedoreană a constatat la termenul trecut lipsa de procedură cu cei doi inculpaţi. Judecătorii au cerut emiterea unui ordin european de anchetă, pentru audierea prin videoconferinţă a acestora. Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru finele acestei săptămâni, respectiv vineri opt noiembrie.
Varga Şandor şi Turi Emese sunt învinuiţi că au jefuit mai multe case de amanet, dând dovadă de o cruzime fără margini. Cei doi au fost condamnaţi în primă instanţă, de Tribunalul Hunedoara, la 15 ani de închisoare, respectiv 7 ani şi 6 luni de detenţie. Cei doi au făcut apel, iar Curtea de Apel Alba Iulia a desfiinţat sentinţa penală şi a dispus trimiterea cauzei spre rejudecare Tribunalului Hunedoara.
Porecliţi „Bonnie şi Clyde ai Estului“, cei doi au comis mai multe crime şi jafuri în Ungaria, unde au fost prinşi, de altfel, în 2010 şi apoi au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă. Au acţionat şi în judeţul nostru, în municipiul Hunedoara, unde au atacat şi jefuit o casă de amanet. Se întâmpla în decembrie 2007, când bărbatul a intrat în casa de amanet şi a tras cu arma în angajata unităţii. Împuşcată în cap, victima a supravieţuit, dar şi-a pierdut ochiul stâng. Şandor cu iubita lui au mai dat lovituri şi în Codlea, Oradea şi Pecica, susţineau anchetatorii. (M. Gânju)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago