Audieri prin videoconferinţă în procesul „Bonnie şi Clyde ai Estului”

Natalia Bumbac

Ieri, la Tribunalul Hunedoara a avut termen de judecată procesul în care sunt judecaţi Varga Şandor şi Turi Emeşe, pentru omor deosebit de grav şi tentativă de omor deosebit de grav. Cei doi au fost trimişi în instanţă după ce au comis mai multe jafuri armate pe teritoriul României, unul dintre ele în municipiul Hunedoara.
La termenul de ieri, magistraţii hunedoreni au dispus amânarea procesului pentru 12 ianuarie 2018, dată la care cei doi ar putea fi audiaţi prin videoconferinţă, conform datelor de pe portalul electronic al instanţei.
Procesul celor doi criminali revine în forţă după ce timp de cinci ani, instanţele din ţară au desfăşurat proceduri preliminarii începerii judecăţii de fond. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Hunedoara în noiembrie 2012.
Patru crime în Ungaria
Cuplul făcea parte dintr-o grupare denumită „Brigada morţii”, care acţiona în România şi Ungaria, avându-l ca lider pe Varga Şandor. Bărbatul este din Codlea, judeţul Braşov, şi a fost prins, împreună cu iubita sa, pe teritoriul Ungariei, după trei ani de la comiterea jafului din Hunedoara. Din ultimele informaţii, ambii se află în spatele gratiilor, în închisorile maghiare, fiind acuzaţi de comiterea a patru crime şi trei jafuri armate, fapte săvârşite doar în Ungaria. Se pare că în 2009, „Bonnie şi Clyde” l-ar fi executat pe patronul unui magazin de bijuterii, căruia i-au îngropat, mai apoi, cadavrul, pentru a nu fi descoperiţi. Un an mai târziu, tot pentru bani, cuplul a mai ucis o familie de vietnamezi.
Omorau cu sânge rece
Faptele pentru care sunt judecaţi în dosarul de la Tribunalul Hunedoara au fost comise în perioada august – decembrie 2007. Şandor şi iubita sa au pătruns în incinta a patru case de amanet, aflate pe raza unor judeţe din ţară. Sub ameninţarea armei, casierele erau nevoite să le dea jefuitorilor banii aflaţi în casă, dar şi bijuterii, iar apoi cei doi dispăreau cu diferite autoturisme, unele având numere false de înmatriculare. În data de 17 decembrie 2007, în cazul jafului din municipiul Hunedoara, Şandor a împuşcat-o pe angajata casei de amanet în cap. Din fericire, femeia a supravieţuit, însă, în urma rănilor suferite şi-a pierdut ochiul stâng.

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.