Categories: ActualitateFlash

Judecătorii hunedoreni, sufocaţi de numărul mare de dosare

Natalia Bumbac

Instanţele de judecată de pe raza judeţului Hunedoara au întocmit un bilanţ al activităţii pe anul 2014. Pe parcursul anului trecut, volumul de activitate al Tribunalului Hunedoara a fost de 21.033 de cauze pe rol, iar al celor şase judecătorii din raza de competenţă a Tribunalului Hunedoara a fost de 53.744 de dosare înregistrate. Numărul total al dosarelor din 2014 înregistrate la instanţele hunedorene a crescut comparativ cu 2013, atunci fiind înscrise 67.185 de cauze.

Dosarele penale, pe ultimul loc
La nivelul Tribunalului Hunedoara, cea mai aglomerată secţie este de departe cea de contencios administrativ şi fiscal, unde au fost depuse peste 10.000 de cereri de chemare în judecată, urmată de Secţia de litigii de muncă şi asigurări sociale, unde au fost înregistrate 6.177 dosare. Şi la Secţia I civilă, magistraţii au avut suficiente cauze de soluţionat, având pe rol aproape 3.000 de dosare. Cu un volum mai mic de dosare au fost învestiţi judecătorii de la Secţia penală, unde au fost înregistrate 1.850 de cauze.
În medie, un judecător din cadrul Tribunalului Hunedoara a fost învestit în anul 2014 cu soluţionarea unui număr de 1.091 de dosare. Luat separat pe secţii se constată, aşa cum era de aşteptat, ca fiind cei mai aglomeraţi magistraţii de la Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal, unde s-a înregistrat un număr mediu de 2.103 cauze pentru un judecător, fiind urmaţi de cei de la Secţia litigii de muncă şi asigurări sociale cu 1.235 de dosare pentru un magistrat. La celelalte două secţii de la Tribunalul Hunedoara, respectiv Secţia I civilă şi Secţia penală, un judecător a avut de soluţionat între 425 şi 642 de dosare. La cele şase judecătorii din judeţ, unui magistrat i-a revenit să soluţioneze între 1.000 şi 1.500 de dosare.

Sunt libere opt posturi de judecător
În prezent, la nivelul Tribunalului Hunedoara sunt libere trei posturi de judecător şi un post de grefier. La judecătoriile din judeţ sunt vacante cinci posturi de judecător, se arată într-un comunicat transmis de Tribunalul Hunedoara. Candidaţii interesaţi să ocupe un post de judecător la instanţele hunedorene trebuie să fie absolvenţi de studii juridice, să susţină şi să treacă examenele specifice pentru astfel de funcţii.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Oferte de lucru de seriozitate maxima! Oameni foarte multi lucreaza acum cu noi si sunt extrem de multumiti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: locmunca.office@gmail.com

  • Nimeni nu are dreptul de a aplica forta autoritatii sau a legii, pentru a impune un neadevar. Aceste neadevaruri impuse sunt nule de drept .

    Justitiarul de Hunedoara

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A pozat ani de zile într-un oponent al unui primar, s-a bătut cu de­ciziile sale…

16 ore ago

Județul Hunedoara poate deveni Destinația Anului 2024

Județul nostru are patru obiective în­scrise în cea mai importantă competiție din turismul românesc: Cetățile…

16 ore ago

Bulina albă

Denisa Oniciu din cadrul Detașamentului de Jandarmi Petroșani Pentru că a obținut medalia de bronz…

16 ore ago

Bulina neagră

Costantin N., judecat pentru furt Pentru că a fost trimis în judecată pentru furt calificat…

16 ore ago

Mama unui tânăr, dispusă să ajungă la închisoare pentru a-și „salva” copilul

Tânărul a provocat un accident rutier cu autoturismul familiei și ar fi rămas fără permis…

17 ore ago

Zeci de articole de îmbrăcăminte – furate de un bărbat din Deva

Bărbatul din municipiul Deva a intrat într-un magazin universal din localitatea Petrila, și-a încărcat coșul…

17 ore ago