Categories: ActualitateFlash

Peste 58.000 de noi dosare de judecată au fost înregistrate anul trecut la instanţele din judeţ

Maximilian Gânju

Nu mai puţin de 58.911 de noi dosare de judecată au fost înregistrate în anul 2019 la judecătoriile din judeţul Hunedoara, se arată în bilanţul de activitate al Tribunalului Hunedoara.

Vestea bună este că s-a înregistrat totuşi o scădere comparativ cu anul precedent. Mai exact, cu 4.833 de dosare mai puţin în 2019, faţă de anul 2018, când s-a aflat pe rolul instanţelor un număr de 63.744 de cauze.
Raportul de activitate pe anul 2019 al instituţiei judeţene amintite şi al judecătoriilor din subordine a fost prezentat, ieri, de judecătorul Mihaela Timişan (foto), preşedintele Tribunalului Hunedoara, la Adunarea Generală a Judecătorilor. Doi membri CSM au participat la prezentarea bilanţului, respectiv judecătorii Evelina Mirela Oprina şi Gabriela Baltag, dar şi conducerea Curţii de Apel Alba Iulia.
Potrivit bilanţului prezentat, în anul 2019 Tribunalul Hunedoara a înregistrat un volum de activitate (stoc plus nou intrate) de 12.428 de cauze pe rol, în scădere cu 2.723 faţă de anul 2018, când numărul dosarelor pe rol a fost de 15.151.
De asemenea, volumul de activitate al celor şase judecătorii din raza de competenţă a Tribunalului Hunedoara a fost de 46.483 cauze pe rol, în scădere cu 2.110 faţă de anul 2018, când pe rolul judecătoriilor s-a înregistrat un număr de 48.593 de cauze.
La Tribunalul Hunedoara în cursul anului 2019 s-a înregistrat o încărcătură de 576,4 cauze/judecător, cea mai mare încărcătură de cauze/ judecător fiind la Secţia a II-a Civilă, de contencios administrativ şi fiscal. La nivel de judecătorii, cea mai mare încărcătură a fost la Judecătoria Orăştie, unde s-au înregistrat 1814,5 cauze/ judecător, urmată de instanţa din Petroşani, aici fiind 1429,8 cauze/ judecător.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Eu sunt de acord să le dea bani la magistrați și pază și mâncare și tratamente în concediu de odihnă , da să fie luptători pentru dreptate și adevăr fără minciună .

    Merită traiul decent doar magistrații care sunt în funcție și luptă pentru dreptate și adevăr fără minciună .

    Dacă ești magistrat și faci abuz prin forța și autoritatea legii, înscenezi dosare prin fabricare cu martori falși și răpești libertatea omului nevinovat , se numește infracțiune penală , atunci ce legătură mai poți avea cu dreptatea , te numești interlop cu legitimație de la stat și pentru ce să mai primești drepturi de la stat ca infractor penal .

    Iubiți Dreptatea și Adevărul fără minciună . C .*. N .*. M .*.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

23 de ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

23 de ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

23 de ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

23 de ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

23 de ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

23 de ore ago