Categories: EvenimentFlash

Jaf la o casă de amanet din Vulcan

Livia Botici

O casă de amanet din Vulcan a fost prădată în week-end, la scurt timp după ora deschiderii. Făptaşul a fost prins imediat după comiterea furtului iar, din cercetările poliţiştilor reiese că acesta ar fi avut marfă amanetată în magazin.

100 de grame de aur

O zi obişnuită de muncă. Aşa se anunţa ziua de sâmbătă pentru o vânzătoare a unei case de amanet din municipiul Vulcan. Cu toate acestea, la scurt timp după deschiderea magazinului, în timp ce femeia aranja bijuteriile pe stative, un tânăr i-a dat socotelile peste cap. Potrivit angajatei de la casa de amanet, în jurul orei 9 dimineaţa, un bărbat cu faţa acoperită de un fular, a pătruns în incinta societăţii şi a ameninţat-o verbal, după care s-a făcut dispărut, neuitând să ia cu el şi apoape 100 de grame de bijuterii din aur. Speriată, femeia a apăsat butonul de panică, dar hoţul a reuşit să fugă rapid de la locul faptei, cu o maşină, Audi A4, care îl aştepta afară.

Prins în trei ore

Imaginile de pe camerele de supraveghere ale casei de amanet au făcut ca, în câteva ore, autorul jafului să fie prins de poliţişti. Maşina cu care tânărul a fugit a fost dată în urmărire locală, dar şi în judeţele limitrofe şi a fost reperată în Petroşani de oamenii legii. Făptaşul s-a dovedit a fi un minor, I.N., de 14 ani, din Vulcan, asupra căruia s-a găsit o mare parte din bijuteriile furate de la casa de amanet, printre care şi bijuterii amanetate de el, în urmă cu mai mult timp. Băiatul era, se pare, din cercetările poliţiei, împreună cu alţi doi tineri atunci când a comis furtul, dar aceştia l-au aşteptat în maşină. „Menţionez faptul că autorul tâlhăriei nu a folosit arme albe şi nici nu a agresat în vreun fel vânzătoarea. Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Vulcan continuă cercetările, în vederea stabilirii participării la comiterea faptei a altor două persoane, doi tineri în vârstă de 19 ani, din Vulcan, care se aflau împreună cu minorul în maşină, unul dintre aceştia fiind şi conducătorul autoturismului”, ne-a declarat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. Anchetatorii cred că aceşti doi presupuşi complici ai minorului l-au convins pe adolescent să atace casa de amanet, deoarece fiind minor, riscă o pedeapsă mai blândă, însă rămâne să se stabilească dacă această bănuială se confirmă în totalitate. Şoferul autoturismului le-a spus poliţiştilor că nu ştia de jaful amicului lui, iar el este nevinovat.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii că la o instituție care se ocupă cu ceva con­troale s-au adunat…

6 ore ago

Bulina albă

Daniel I. Iancu, cercetător științific la muzeul devean Pentru că va fi premiat de președintele…

6 ore ago

Bulina neagră

Nicolae P. din municipiul Petroșani Pentru că este acuzat de tentativă de omor, după ce…

6 ore ago

Șeful județului sesizează Protecţia Consumatorului şi ANRE pentru nerespectarea tarifelor la electricitate în Apuseni

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Laurenţiu Nistor (foto), a transmis, ieri, două sesizări către Auto­ritatea…

6 ore ago

Salvital, acțiune de Ziua Mondială a Inimii

Asociația Salvital Hunedoara în parteneriat cu Consiliul Județean Hunedoara și Primăria Deva a or­ganizat, ieri,…

6 ore ago

Firmă din Petroșani lăsată fără încasări de o manichiuristă

Tânăra învinuită de delapidare a reușit să păgubească o societate co­mercială din municipiul Petroșani, cu…

6 ore ago