Din nou, jaf la casa de amanet

Cristina Ghenea

Un bărbat este căutat de poliţişti, după ce, ieri dimineaţă, a jefuit o casă de amanet şi bijuterie din municipiul Hunedoara. Este vorba despre aceeaşi unitate în care, în decembrie 2007, o femeie a fost împuşcată în cap, în timpul unui jaf armat.
Potrivit reprezentanţilor IPJ, ieri, totul s-a întâmplat în jurul orei 9.15. Un bărbat a intrat, nemascat, în casa de amanet de pe strada George Enescu, a sărit peste tejghea şi i-a pulverizat vânzătoarei, în faţă, spray iritant-lacrimogen. A luat, apoi, la repezeală, mai multe bijuterii din aur şi a dat să fugă, dar a scăpat obiectele din mână, astfel că, deocamdată, nu se ştie dacă a reuşit, sau nu, să fure ceva.

Semnalmentele suspectului

„În urma descrierii făcute de către angajata unităţii şi a vizionării imaginilor de pe camera de supraveghere, a fost întocmit un cerc de suspecţi, iar autorul este căutat”, a declarat Adriana Voina, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. Poliţiştii spun că suspectul pare să aibă între 19 şi 23 de ani, o înălţime de circa 1,75 metri, poartă cercei în ambele urechi, e tuns scurt şi are şuviţe blonde, iar în momentul comiterii tâlhăriei, era îmbrăcat cu blugi albaştri şi o geacă gri, cu glugă.

Victima, în afara oricărui pericol

Imediat după ce infractorul a fugit, angajata casei de amanet a alertat firma de pază care are în grijă unitatea, şi a sunat la 112, anunţând şi Poliţia. Din fericire, spre deosebire de incidentul petrecut în urmă cu cinci ani în aceeaşi unitate, vânzătoarea – în vârstă de 25 de ani – a scăpat doar cu ochii iritaţi de spray-ul lacrimogen. Administratorul societăţii crede că hoţul nu a apucat să fure nici una dintre bijuterii, însă poliţiştii l-au sfătuit să facă un inventar, pentru a se asigura că totul a rămas în incintă. „Eram şi eu aici, iar când am ieşit din spate, s-a speriat şi a fugit. A fost surprins de toate camerele de filmat şi nu purta nici un fel de mască. Nu a apucat să fure nimic”, a declarat administratorul casei de amanet, Domiţian Cojocaru.

Locaţie predestinată jafurilor

În urmă cu cinci ani, în aceeaşi unitate, o altă vânzătoare a fost împuşcată în cap de două persoane – o femeie şi un bărbat, care au dispărut, mai apoi, cu aproximativ un kilogram de aur. Deşi camerele de supraveghere au surprins, şi la momentul respectiv, chipul atacatorilor, aceştia au fost prinşi abia în 2010, pe teritoriul Ungariei.

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.