Iuliu Winkler: PPE trebuie să sprijine înfăptuirea aspiraţiilor minorităţilor naţionale

Conferinţa privind viitorul Europei creează un context favorabil şi pentru ca Partidul Popular European (PPE) să-şi împărtăşească viziunea cu privire la cum trebuie continuat proiectul european, consideră deputatul european Iuliu Winkler (foto) (UDMR).
„Dezbaterea privind viitorul Europei este ocazia creată pentru a asculta opinia cetă­ţenilor UE şi pentru a discuta cu aceştia cele mai bune idei. În acelaşi timp, noi, PPE, avem prilejul de a prezenta viziunea noastră des­pre cum trebuie să continue construcţia euro­peană. În proiectul nostru, diversitatea şi toleranţa îşi au locul lor. Acestea sunt tră­sături importante ale modului de viaţă euro­pean. De aceea, cred că noi, partidele mem­bre ale PPE, trebuie să ascultăm şi vocea cetăţenilor europeni care aparţin comuni­tă­ţilor minorităţilor naţionale şi lingvistice. Aceste comunităţi reprezintă o bogăţie pen­tru întreaga Europă, iar dorinţa membrilor lor de a avea drepturi egale cu majoritatea este una firească. Cred că noi, PPE, trebuie să sprijinim înfăptuirea aspiraţiilor minorităţilor naţionale, a afirmat Winkler, luni după-amia­ză, în cadrul primei reuniuni a Adunării Po­litice a PPE care se desfăşoară la Bruxelles între 28 şi 29 iunie.
El a amintit că faptul că documentul de po­ziţie al Grupului PPE din Parlamentul Euro­pean, care se prezintă viziunea despre vii­torul UE, face referire şi la respectarea drep­turilor minorităţilor naţionale şi lingvistice.
În cadrul Adunării Politice a PPE de la Bruxelles s-a analizat situaţia politică din UE şi vecinătăţile ei, şi s-au luat decizii legate de organizarea la Rotterdam, în luna noiembrie, a congresului partidului.
De la declararea pandemiei de corona­virus, aceasta a fost prima şedinţă a Adunării Politice a PPE care s-a desfăşurat cu pre­zenţa fizică a membrilor săi.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Ar trebui sa fim toți egali.fara drepturi suplimentare.
    Suntem toți romani!
    Cui nu ii convine Ar trebui sa plece!

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

21 de ore ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

21 de ore ago

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia…

21 de ore ago

Bulina neagră

Sorin A., autorul a peste 130 de infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” Pentru că…

21 de ore ago

Chinuită chiar de nepoata pe care a crescut-o ca pe propria fiică

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, din Hunedoara, s-a plâns Judecătoriei Hunedoara că…

21 de ore ago

Vitezoman lăsat pieton. A cerut să-i fie înapoiat permisul și a dat vina pe stâlpii de electricitate

Un șofer prins de polițiștii hune­do­reni circulând cu 107 km la oră prin localitate a…

21 de ore ago