Europarlamentarul Iuliu Winkler: Ziua Europeană a Limbilor trebuie să devină mai cunoscută în România

Ziua Europeană a Limbilor din 26 septembrie a devenit, de-a lungul anilor, o ocazie unică de a sensibiliza publicul cu privire la bogata diver­si­tate lingvistică și culturală a Europei. În acest an, Ziua Limbilor Europei este pusă în slujba tinerilor.
Aceasta este abordarea susținută de Grupul PPE din Parlamentul Euro­pean, este abordarea pe care o pro­movez și eu. Ziua Europeană a Lim­bilor, sărbătorită pe 26 septembrie, trebuie să devină mai cunoscută și mai bine apreciată și în România.
Ziua Europeană a Limbilor a fost instituită în comun în 2001 de către Comisia Europeană și Consiliul Euro­pei. Aceasta se străduiește să lăr­gească numărul de limbi străine pe care oamenii le învață de-a lungul vieții lor pentru a îmbunătăți plu­ri­ling­vismul și înțelegerea interculturală. Numeroase evenimente sunt or­ga­nizate în întreaga Europă, cu parti­ci­parea institutelor lingvistice și cultu­rale, a asociațiilor, universităților și școlilor. În acest sens, vă încurajez să des­coperiți și să vă alăturați nu­meroaselor evenimente locale or­ganizate pretutindeni.
Implicarea tinerilor europeni pentru a împărtăși viziunea lor este extrem de importantă. Acesta este motivul pen­tru care, în 2022, sărbătorile în jurul învățării limbilor străine merg, de ase­menea, mână în mână cu Anul euro­pean al tineretului. #EYY2022 se con­centrează pe importanța tinerilor euro­peni pentru construirea unui viitor mai bun și îi sprijină în apărarea și promovarea libertății, a valorilor euro­pene și a solidarității, oferindu-le opor­tunități de a-și împărtăși viziu­nea, de a întâlni oameni și de a se implica în activități în întreaga Europă. Îi în­cu­ra­jez pe toți tinerii să participe activ la aces­te evenimente. Aflați mai multe de pe Portalul European pentru Tineret: https://youth.europa.eu/home_ro.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că este o bătaie de joc într-o instituție de pe la noi, unde…

17 ore ago

Bulina albă

George Găman, directorul general al INSEMEX Petroșani Pentru că institutul de cercetare pe care-l conduce…

17 ore ago

Bulina neagră

Vasile C., din municipiul Hunedoara Pentru că a fost condamnat pentru act sexual cu o…

17 ore ago

Suntem pregătiți pentru un blackout total? Ce provizii trebuie să avem în case

Adriana Năstase Este greu să ne imaginăm ce am putea face în timpul unei întreruperi…

17 ore ago

Fost miner din Petroșani, condamnat pentru că a vrut să-și ucidă verișorul

Ortacul s-a pensionat de la mină și a decis să se reîntoarcă la casa părin­tească,…

17 ore ago

Profesor de religie, condamnat pentru că și-a bătut soacra

Absolvent de Teologie, dascăl de religie în județul Hunedoara, bărbatul le-a spus anchetatorilor că a…

17 ore ago