Categories: Eveniment

Îşi aşteaptă sentinţa

Ieri, pe rolul Tribunalului Hunedoara s-a derulat cea de-a doua şedinţă de judecată în cazul recidivistului Lucian Marcu (foto), bărbatul din Lupeni care şi-a omorât cu sălbăticie concubina din cauza unei gelozii maladive. Acesta şi-a lăsat cei doi copii mici fără părinţi – mama la doi metri sub pământ, iar el, tatăl, în spatele gratiilor.
A ales tăcerea
Adus în faţa instanţei, Lucian Marcu a recunoscut tot ce a făcut şi a acceptat ca judecata să se facă pe baza probelor depuse la dosar în timpul anchetei. Întrebat dacă alege să depună declaraţie, sau nu, bărbatul a spus că alege tăcerea şi că îşi menţine cele spuse în timpul urmăririi penale. Tot ce a putut spune a fost să îşi ceară iertare celor care i-au dat viaţă mamei copiilor săi şi că regretă nespus cele întâmplate. În ceea ce priveşte judecarea cazului, aceasta a fost încheiată urmând ca instanţa să se pronunţe pe 14 mai.
Nu vor nimic de la el
Citaţi la proces au fost şi părinţii tinerei ucise, cei care au acum grijă, în mod legal, de cei doi copii minori. Cu sufletul îndurerat, oamenii au spus că nu au nici un fel de pretenţie la daune morale şi materiale. Aceştia şi-au motivat alegerea prin faptul că ucigaşul fiicei lor nu are posibilitatea să le plătescă nimic, mai ales că este la închisoare. Singura cerinţă a mamei victimei a fost ca micuţii să nu mai poate numele tatălui lor, ci să fie trecuţi la numele mamei, mai ales că aşa îşi dorea şi tânăra înainte să moară.
Şi-a premeditat fapta
Lucian Marcu, în vârstă de 34 de ani, este din Vulcan, însă locuia fără forme legale în Lupeni. Acesta şi-a ucis iubita cu sălbăticie la scurt timp după ce s-a eliberat din închisoare, din Italia. Bărbatul s-a întors la Lupeni şi a încercat să reia relaţia cu iubita lui, cu care avea doi copii (o fetiţă de trei ani şi un băieţel de un an şi jumătate), iar aproape o lună de zile a terorizat-o pe femeie. I-a spus în mai multe rânduri că o omoară, dacă nu se întoarce la el. De teamă, dar şi pentru cei doi copilaşi, femeia a acceptat să-i mai dea o şansă. Criminalul n-a fost însă mulţumit şi îi reproşa zilnic că l-a înşelat, cât el a stat închis.
În cele din urmă, în noaptea de 14/15 februarie a.c., după ce a consumat băuturi alcoolice, acesta a revenit la locuinţa comună şi cu un cuţit de bucătărie a lovit victima de mai multe ori, producându-i leziuni grave, care i-au cauzat decesul. (L. Goangă)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago