Categories: Actualitate

Investiţii majore în infrastructura oraşului Haţeg

Magdalena Şerban

Anul 2015 poate fi catalogat ca fiind unul semnificativ pentru administraţia publică a oraşului Haţeg, deoarece în anul trecut, în oraş s-au derulat lucrări importante, atât din punct de vedere al sumelor implicate, cât mai ales al procesului de modernizare şi impactului asupra comunităţii.

Bani europeni pentru reţeaua stradală
“În cadrul unui proiect european integrat, am reuşit ca pe bani europeni să reabilităm străzile Stadionului, 22 Decembrie, Mihai Viteazul, Carpaţi, Victor Babeş, Uzinei, Crişan, Parcului, Cloşca, Libertăţii, Aleea Constructorului, Andrei Şaguna, Mihai Eminescu, Cimitirului, Decebal, Ovid Densusianu, Grăniceri, Nicolae Titulescu, Suseni, Sarmizegetusa, Timişoarei, Aurel Vlaicu, Hunedoarei, Bisericilor şi Traian”, a precizat Marcel Goia (foto), primarul oraşului Haţeg. Mai trebuie specificat faptul că programul a însemnat modernizarea unui total de 12,41 kilometri de străzi, trotuare în suprafaţă de 22.432 metri pătraţi, 1.616 metri pătraţi de parcări, dar şi spaţii verzi ce au necesitat mobilarea cu jardiniere, bănci şi locuri de odihnă, precum şi piste pentru biciclişti şi sisteme de semnalizare şi marcaje rutiere. Valoarea totală a investiţiei s-a ridicat la suma de 29.175.756,61 lei, din care contribuţia locală a fost de 890.389,75 lei.

Din visteria primăriei
“Din fonduri proprii am rmodernizat strada I.L. Caragiale şi prelungirea străzii Ciprian Porumbescu, iar străzile Independenţei şi  Câmpului-Oborului sunt în curs de execuţie. În Nălaţi Vad am cuprins două străzi secundare,  în Silvaşu de Jos o  stradă secundară şi, de asemenea, am mai executat lucrări la canalizarea menajeră şi pluvială pe strada Mihail Kogălniceanu şi în preajma staţiei de pompare din zona Magnoliilor.  Lucrări de alimentare cu apă avem în desfăşurare în Silvaşu de Sus, iar în perspectivă vizăm modernizarea străzilor Magnoliei, Victor Bontescu, Viilor, Valeriu Popoviciu, Tudor Arghezi şi reabilitarea străzii Vasile Alecsandri. Prin master planul judeţean, se va realiza extinderea reţelei de apă-canal pe străzile din Haţeg, ce nu au fost acoperite până în prezent, şi se vor face înlocuiri de conducte şi ţevi, acolo unde situaţia tehnică şi funcţională o va impune”, a mai precizat  primarul Marcel Goia. Potrivit acestuia, s-au mai finalizat şi lucrările de amenajare a unor parcări pe Aleea Centralei, de trotuare aferente Blocului 1ABC şi trotuare şi rigole pe Strada Crişan.

Centru local de informare turistică
Pe de altă parte, a fost finalizată construcţia unui centru de informare turistică, obiectiv în valoare de 100.000 de euro, bani reprezentând fonduri europene nerambursabile şi o contribuţie locală de două procente. Edificiul a fost ridicat în zona Muzeului Ţării Haţegului, are peste 50 de metri pătraţi, iar vizitatorii care vor alege microregiunea haţegană ca destinaţie turistică vor putea primi pliante, diverse broşuri informative şi materiale de interes, cu privire la punctele de atracţie din zonă, trasee şi circuite, posibilităţi de cazare.  “Era păcat să nu implementăm un astfel de program ce deserveşte întreaga zonă, în condiţiile în care Mănăstirea Prislop, prin vizitatorii săi, ne promovează frumuseţile locurilor, lumea dorind să ne cunoască mai îndeaproape şi din alte puncte de vedere, nu doar ecumenic. Începând cu ziua de joi a fiecărei săptămâni, nu se mai găsesc locuri de cazare nici în Haţeg şi nici în localităţile din imediata vecinătate. Oamenii se cazează chiar pe la Băcia sau Deva, pentru a putea veni la mănăstire. Foarte mulţi cetăţeni şi-au transformat locuinţele sau o parte din acestea, în pensiune. Tocmai pentru că din cazare pot obţine un venit”, a mai spus primarul oraşului Haţeg.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Primare, Primare, cum te duci tu la racoare !!!
    Psihologic, numai un nesatul sau hot nu poate sta acasa cu o pensie de 5000 lei.
    Chestia cu "jertfitu' pentru comunitate" nu mai reprezinta de mult decat o lozinca.
    Iar genialitatea administratiei nu s-a vazut in activitatea personala de pana la 50 de ani, in care nu a zugravit nici macar un birou in "fosta" institutie.
    Echipa de hoti "profesionisti" care te inconjoara sunt de toata isprava.
    Norocul tau e ca nici un om serios nu mai vrea sa faca politica.
    Asa ca impaca-te degraba cu Timis, ca nu esti nici mai bun, nici mai rau ca el.
    Investitii, unde ?, intr-un sat in devenire ?!
    Ca nu se mai incadreaza Hategul, la nici un capitol pentru a avea pretentia la numele de oras.
    Vai s-amar ! (Parca aveti si o formatie de folclor(rock) acolo cu numele asta).
    Apropos, Magda, ati uitat sa promite-ti scoala noua, despre care vorbea si regretatul Nelu Timis cand avea baiatul cel mic in clasa I. Pacat

  • centrul de informare turistica de 50 mp cu 100.000 de euro ! asa militiene . cum papi tu banii oamenilor cu porcul de hofner

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

2 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

2 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

2 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

2 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

2 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

2 ore ago