Investiții în mediul de afaceri și pe piața muncii

Consiliul Județean Hunedoara imple­men­tează un plan strategic de atragere a in­vestitorilor și un calendar de lucru afe­rent acestuia.
Recent, la sediul Consiliului Județean Hunedoara, a avut loc o întâlnire de tip hibrid la care au participat Costel Avram (foto), Admi­nistrator public al CJ Hunedoara, Sorin Radu, rectorul Universității din Petroșani, per­sonal din cadrul compartimentelor de specialitate ale administrației județene și reprezentanții unei firme cu o vechime de aproape 60 de ani pe piața internațională, activă în peste 30 de țări, cu peste 300.000 de angajați, interesată să investească în România.

Recalificare
Costel Avram a prezentat oportunitățile de afaceri ale județului, potențiale locații care să îndeplinească criterii optime deru­lării unei investiții de succes (proximitatea față de autostradă și aeroport, infra­struc­tură de acces și rețele de utilități). De ase­me­nea, au fost prezentate oportunitățile de accesare a unor fonduri naționale și euro­pene destinate mediului de afaceri (Pro­gra­mul Operațional Tranziție Justă – accesibil pentru 6 județe din țară printre care și Hu­nedoara) și, nu în ultimul rând, posibilitatea calificării și recalificării personalului angajat în cadrul unor unități de învățământ din judet.
Radu Sorin a explicat care sunt domeniile în care pot fi formați ingineri, dar și posi­bi­litatea de a forma specialiști în domeniile de interes ale investitorilor. De asemenea, a subliniat că Universitatea din Petroșani a implementat proiecte de succes și a atras fonduri importante cu destinația infrastruc­tură, educație și cercetare. Universitatea din Petroșani îndeplinește toate condițiile pen­tru a face parte dint-un astfel de proiect in­ves­tițional.
Studentii și cursanții vor avea opor­tu­ni­tatea de a avea locuri de muncă bine plătite pe piața muncii în urma unei astfel de inves­tiții ce conferă tinerilor stabilitate și avan­tajul rămânerii ACASĂ.
A urmat o rundă de tip „Întrebări și Răs­punsuri”, în urma căreia investitorii au decis sa viziteze, în cel mai scurt timp, județul Hunedoara, în vederea identificării unor locații compatibile cu cerințele lor.

 

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

2 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

2 zile ago