Categories: Comunitate

Cum reușesc unii să trăiască sus la munte și să fie fericiți

Adriana Năstase

Ceea ce nu a reușit Ceaușescu, poate că reușesc mai mulți tineri, care au decis să înființeze un grup intitulat “Mutat la țară-Viața fără ceas”. Oamenii au ales să se mute, unii în vârf de munte, alții mai la vale, dar în satele românești, multe în care au rămas foarte puțini locuitori.

Parteneriat
Frumusețea vieții la țară au descoperit-o acum, odată cu această pandemie.
În comuna Buceș, s-a mutat și Andy Hertz, care din Londra, a ajuns în Apuseni, împreună cu soția și fetița lor. Ei trăiesc izolați efectiv de lume.
Recent, prefectul Călin Marian a vizitat familia Hertz, în Buceș.
Prefectul împreună cu Andy Hertz, fon­da­torul grupului ”Mutat la Țară – Viața fără ceas”, constituit pe Facebook, au pus bazele unui parteneriat pentru promovarea și dezvoltarea mediului rural.

Identificarea locuințelor disponibile
„Județul Hunedoara se confruntă cu feno­menul depopulării zonelor rurale. Într-o pro­porție mult mai mare, locui­torii decid să plece în străină­tate, comparativ cu cei care aleg localitățile urbane ale ju­dețului.
Având în vedere acest efect negativ, care afectează din punct de vedere demografic județul Hunedoara, prefectul județului a inițiat împreună cu fondatorul grupului ”Mutat la Țară – Viața fără ceas” Andy Hertz un proiect care are ca scop pro­movarea vieții în mediul rural.
Prima etapă a proiectului o reprezintă iden­tificarea tuturor locuințelor care sunt disponibile spre vânzare în mediul rural din județul Hunedoara și promovarea lor spre persoane interesate să adere la comu­nitățile respective.
Andy Hertz, autorul mai multor publicații și fondator al grupului ”Mutat la Țară – Viața fără ceas”, este un om cu o viziune com­plexă și realistă asupra vieții în satul ro­mâ­nesc și un om care cunoaște pro­blemele comunităților din zonele rurale hune­dorene dar și modalitățile cele mai bune de pro­mo­vare a satului românesc și avantajelor pe care le au cei care trăiesc la țară”, se arată într-un comunicat al pre­fecturii.

Se poate extinde
„O veste bună! Autoritățile județului Hunedoara se implică, iar comunitatea noastră se face tot mai auzită. Am a fost ono­rat să primesc vizita prefectului de Hunedoara – Călin Petru Marian. Ca prim pas, în urma acestei întâlniri, casele dispo­ni­bile din satele județului vor fi identificate cu sprijinul autorităților locale și apoi le vom promova către persoanele interesate. Această acțiune ar putea fi extinsă și în alte județe, unde comunitatea MUTAT LA ȚARĂ devine încet, dar sigur, un partener serios în arena public”, a scris Andy Hertz pe pagina de Facebook.
Chiar dacă unii consider că prefectul doar își face publicitate, este bine că se implică în repopularea frumoaselor noastre sate.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

18 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

18 ore ago