Actualitate

„INVENTCOR” 2023: 15 medalii de aur și 3 premii speciale – câștigate de INSEMEX. Plus două premii primite din Serbia și Taiwan

Magdalena Șerban

Recent, a avut loc ediția a IV-a a Sa­lonului Internațional „INVENTCOR” 2023, organizat de Corneliu Birtok Băneasă, re­numit pentru invenţiile sale din domeniul auto. Manifestarea poartă semnătura Asociației CORNELIUGROUP, în cola­bo­rare cu Facultatea de Inginerie Hunedoara – Universitatea Politehnică Timișoara. Evenimentul s-a desfășurat în format hi­brid (fizic și online), în incinta Centrului Cultural „Drăgan. Unul dintre cele mai premiate a fost Institutul Național pentru Securitate Minieră și Protecție Explozivă – INCD INSEMEX Petroșani, care prin mun­ca specialiștilor reușește să nu rateze po­diu­mul la niciun demers național sau inter­național, de profil.

300 de inscrieri, din 29 de țări participante
Salonul Internațional acoperă domenii de interes major, așa cum sunt protecția me­diului, materiale, bio&nanotehnologie, in­dus­tria alimentară, arhitectură, informatică, electronică, automotive, aeronautică, pu­blicații, istorie, medicină, agricultură, textile, inclusive KidsCorner și InnovativeART. Astfel, sunt prezentate invenții, proiecte de cer­cetare, produse, programe educa­țio­nale, standuri didactice experimentale ale universităților, institutelor de cercetare, companiilor multinaționale, dar și cele ale inventatorilor privați. Obiectivul vizat de organizatori este dezvoltarea spiritului crea­tiv-inovativ, prin implicarea tinerilor și pro­movarea județului Hunedoara. ,,Ins­ti­tu­tul nostru a participat la acest eveniment cu o serie de brevete de invenții în domeniul de ac­tivitate specific, toate fiind recom­pen­sate de către juriu cu un număr impresionat de 15 medalii de aur si 3 premii speciale. Un premiu special pentru extraordinara con­tri­buție în domeniul inventicii a fost acordat de către Asociația de Inventatori UPI-CIB din Serbia, cel de-al doilea premiu fiind re­cu­noașterea meritelor INCD INSEMEX în do­meniul R&D de către WIIPA (World Inven­tion Intellectual Property Asso­cia­tions). Totodată, INCD INSEMEX Petroșani a acor­dat, la rândul său, 3 certificate de ex­celență pentru merite deosebite în do­me­niul cercetării, către: Victoria Larisa Ivașcu- prof. univ. Universitatea Poli­teh­nică Timișoara, EXPERT EVALUATOR în cadrul Ministerului Cercetării, Ino­vării și Digitalizării; Mădălin Ion Rusu – cer­ce­tă­tor științific – Institutul Național de Cer­cetare și Dezvoltare în Opto­elec­tronică și Mihai Albert Vlădescu -13 ani, elev gimnaziu la Ploiești, tânăr cu preocupări în cercetare. Felicit organizatorii, premianții, colegii mei care prin seriozitate, impli­care și dorința de a performa sunt răsplătiți prin nenumărate medalii și pe toți cei care printr-un efort sus­ținut participă la dezvoltarea palierului științific, atât de important pentru în­treaga co­mu­nitate”, a transmis dr. ing. George Artur Găman (foto), directorul general al Insemex Petroşani şi preşe­dintele de onoare al Asociaţiei Salvatorilor Minieri şi de Suprafaţă.

 

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Când se virează pensiile, deşi greva continuă la Ministerul Muncii

Conducerea Casei Naționale de Pensii Publice dă asigurări că pensionarii își vor primi banii cuveniți…

14 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că un personaj abonat la banul public pe vre­muri a revenit în peisaj…

14 ore ago

Bulina albă

Lucian Rus, secretar de stat Pentru că turneul efectuat în Japonia, pentru promovarea oportunităților de…

14 ore ago

Bulina neagră

Grigorie N., din municipiul Hunedoara Pentru că a fost prins la volan, după ce a…

14 ore ago

Tunurile de zăpadă artificială, pornite în Straja. Sezonul de schi începe pe 30 noiembrie

Administratorii pârtiilor din Staţiunea Straja şi-au propus să deschidă sezonul de schi din această iarnă…

14 ore ago

Grupare de tâlhari din Simeria, destructurată la Petroşani

Trei tineri din Simeria, unul dintre ei recidivist, au pus la cale un plan de…

14 ore ago