Categories: Actualitate

Între necazuri, lege şi reguli: O solicitare umanitară pentru ca locuitori ai Hunedoarei să nu rămână fără apă

Volodia Macovei

Preşedintele-comisar al Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului din România (OADOR), Filiala judeţului Hunedoara, Adam Petrovici, a trimis o scrisoare deschisă adresată primarului municipiului de pe Cerna, solicitându-i acestuia să facă ceva pentru ca oamenii nevoiaşi să nu rămână fără apă în aceste zile toride. Primarul Viorel Arion spune că va încerca găsirea unei soluţii, deşi situaţia este foarte complicată.

Familii aflate într-o situaţie fără ieşire
În scrisoarea deschisă, Adam Petrovici, adresându-se direct primarului Viorel Arion, arată că „în municipiul Hunedoara, oraş în fruntea căruia aţi fost ales de cetăţeni”, datorită situaţiei economice şi crizei locurilor de muncă din municipiu, „mai mulţi cetăţeni nu au o situaţie financiară bună, încât să-şi achite cheltuielile de întreţinere la bloc, şi ajung să fie restanţieri la apă, gaz, curent”.
În aceste condiţii, se arată în scrisoare, faptul că „Apa Prod din Hunedoara a trimis înştiinţări la mai multe blocuri unde sunt restanţieri, că se va sista furnizarea apei începând cu data de 10.06.2014” e de natură să creeze o situaţie dificilă pentru cetăţenii respectivi şi familiile lor. „Vă rugăm să luaţi măsuri pentru a evita aceasta, întrucât, conform Constituţiei, art. 34 pct. 2, statul este obligat să ia măsuri pentru asigurarea igienei şi sănătăţii publice”. De asemenea, arată Adam Petrovici, „conform art. 47, statul este obligat să ia măsuri de dezvoltare economică şi protecţie socială, de natură să asigure cetăţenilor un nivel de trai decent”.

Primăria va încerca să găsească o soluţie
Preşedintele filialei hunedorene a OADOR mai spune: „Considerăm că este creată o situaţie nefavorabilă, având în vedere nivelul de trai scăzut, să încercăm să prevenim apariţia unor boli epidemice, din cauza lipsei apei şi a igienei precare”.
În replică, primarul Hunedoarei, Viorel Arion, a declarat, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN: „Înţelegem foarte bine raţiunile acestei solicitări făcute de filiala Hunedoara a Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului din România, pentru că noi, conducerea Primăriei, ştim că există multe situaţii dificile de acest gen. Tocmai de aceea, deşi rezolvarea problemei opririi apei la restanţierii Apa Prod nu este în competenţa Primăriei Hunedoara, vom încerca să discutăm cu cei responsabili, pentru a găsi o soluţie de a gestiona această situaţie complicată”.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Organizatia O.A.D.O.R Filiala Hunedoara va multumeste pentru promtitudine!

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

o zi ago