Interviu cu Ovidiu Moş, candidatul PSD la Primăria Deva: “E momentul să discernem între viziune şi promisiune”

Florin Coman

– Domnule Ovidiu Moş, am intrat în ultima săptămână de campanie electorală. Cum vedeţi dezvoltarea municipiului din pers­pec­tiva programelor electorale prezentate de către candidaţi?
– Indiferent cum privim în acest moment dezvoltarea Municipiului Deva, suntem obli­gaţi, de modul în care se desfăşoară lucru­rile, să alegem cu maturitate o cale care să producă rezultate atât pentru tinerii, cât şi pentru seniorii oraşului. Campania electo­rală va trece exact aşa cum au trecut şi pre­cedentele, zgomotul de fond se va estompa cu fiecare zi care va trece, oraşul şi nevoia lui de dezvoltare depinde însă de profesio­nalis­mul oamenilor în care decidem să avem în­cre­dere. Putem vorbi zile în şir despre ce ar trebui făcut însă eficienţa unei administraţii stă în creşterea calităţii vieţii în comunitate şi în sentimentul de siguranţă pe care îl dă lo­cuitorilor din urbea pe care o administrează.
Am asistat ca şi dumneavoastră la expu­nerea a sute de idei venite din partea candi­daţilor la diverse poziţii publice. Ceea ce este important de înţeles este că avem nevoie clară de o strategie de dezvoltare pe termen mediu şi lung, strategie pe care am prezen­tat-o în zecile de întâlniri pe care le-am avut cu cetăţenii Devei. Este evident pentru mine că oamenii privesc comunitatea şi dezvolta­rea ei într-o cheie administrativă, ştiind să facă diferenţa între diverse promisiuni şi viziunea unui grup de oameni care solicită un vot de încredere. Aţi văzut că nu m-am pronunţat cu privire la ceea ce doresc ceilalţi pentru Deva, ci am discutat cu maturitate despre un oraş care are nevoie de o impli­care cât mai largă a cetăţenilor săi în proiec­tele de dezvoltare ale administraţiei. Dincolo de campania electorală care ia sfârşit peste doar câteva zile rămâne dorinţa fermă a oa­menilor de a rezolva probleme concrete.

– Domnule Moş, sunteţi creditat cu şanse mari pentru câştigarea portofoliului de edil al Devei. Care va fi primul aspect de care vă veţi ocupa în această calitate?
– Este o întrebare interesantă. În mod firesc primul gest care trebuie făcut este cel prin care mulţumeşti celor care ţi-au acordat încrederea pentru o astfel de funcţie. Pentru mine, ca om de administraţie, dezvoltarea Devei reprezintă un proiect integrat care pri­veşte o serie de dimensiuni socio-economice pe care le-am împărţit în obiective pe termen scurt, mediu şi lung. Din punctul meu de ve­dere accesarea fondurilor europene pentru infrastructură şi redimensionarea impor­tanţei poziţiei Municipiului Deva în raport cu reţeaua de autostrăzi şi cu culoarul 4 Pan­european. Apoi este important să manif­estăm deschidere faţă de facilităţile fiscale pe care le putem acorda investitorilor astfel încât Deva să devină un pol de dezvoltare în această regiune. Este evident pentru toată lumea că generarea unui climat favorabil me­diului economic este o parte importantă a dezvoltării noastre pe termen lung. Vreau să ştiţi că Primăria Deva, va deveni în mod real un partener al comunităţii economice şi un generator de dezvoltare care gravitează în jurul infrastructurii de tip şcoală-stradă-spital.
Aşadar primul lucru care trebuie făcut este legat de conştientizarea tuturor posibilităţilor şi oportunităţilor pe care le avem în raport cu dezvoltarea.

– Domnule Ovidiu Moş, cum vedeţi struc­tura noului Consiliu Local al Municipiului Deva?
– Vă spun doar atât, PSD va câştiga ale­gerile locale, având un proiect coerent pentru Deva, un proiect la care s-a muncit mult. Am decis împreună cu colegii mei să facem mai multă administraţie şi mai puţină politică pentru a ne conecta în mod real la nevoile de dezvoltare ale acestei comunităţi.

– Vă mulţumesc şi vă doresc succes!
– Şi eu vă mulţumesc pentru disponi­bili­tatea de a discuta constructiv despre Deva şi despre perspectivele reale ale acesteia. Numai bine.

Comandat de PSD – Organizaţia Judeţeană Hunedoara
CMF – 21200019
Executat de MEDIA HUNEDOREANĂ SRL Deva
Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

11 ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

11 ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

11 ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

11 ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

11 ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

11 ore ago