Categories: Eveniment

Înşelaţi cu locuri de muncă în străinătate

Carmen Cosman

Numărul escrocilor care profită de disperarea unor oameni în a-şi găsi un loc de muncă este tot mai mare. Cazurile în care păgubiţii reclamă că au rămas şi fără loc de muncă şi fără bani se înmulţesc, iar ţeparii au ajuns să dea anunţuri la mica publicitate.

Trebuie să trimită bani

De această dată, victime au fost doi tineri din municipiul Petroşani, unul de 20 de ani, iar celălalt de 18 ani, care au răspuns unui anunţ publicat într-un ziar de mică publicitate din Hunedoara. Cei doi au contactat telefonic un bărbat, care s-a recomandat “Andrei” şi care le-a comunicat că, pentru a merge la muncă în străinătate, este necesar să vireze o sumă de bani pe numele unei intermediare, întrucât aceasta se va ocupa de documentele şi avizele necesare plecării. Dornici să scape de sărăcie, cei doi au virat banii ceruţi, în total 1.200 de lei, dar, ulterior, persoana de contact nu a mai răspuns apelurilor telefonice, aşa că tinerii au apelat la ajutorul poliţiei. “În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale l-au identificat pe Andrei D., de 21 de ani, din comuna Buhoci, judeţul Bacău, care, fiind audiat, a recunoscut faptul că a dat în ziar anunţul în cauză şi după ce a primit de la cele două părţi vătămate codurile de tranzacţie, le-a comunicat telefonic mamei sale, Maria V., din municipiul Petroşani, care a scos sumele de bani în cauză”, a precizat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. Cercetările continuă cu prezumtivul autor în stare de libertate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Fost asociat la firma tepara BIROUL DE PLASARE,si-a mutat cuibul in Tulcea ca aici legea permite,spagile sunt mai mici.Functioneaza la aceeasi adresa de unde a dat sute de tepe numai ca a schimbat numele firmei in TRANSIT JOB.Cum e posibil sa dai tepe si cand trebuie sa raspunzi iti schimbi firma??
    Mare grija ca nu e singura firma de tepe a lui,lucreaza cu multe altele,colegul meu a platit pentru un job la firma RENTACRED ALI comision de 500 euro in contul teparului MIHAITA DOREL.
    De aici trageti voi concluzia ca escrocul nu are doar o firma...
    Atentie la escrocii din TULCEA!

Share
Published by
MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

o zi ago