Perfecţi pe necazurile altora

Ciprian Marinuţ

Trupa antrenată de Constantin Olariu are maximum de puncte şi golaveraj 6-0, după primele două etape ale returului. Mureşul n-a devenit peste noapte o mare echipă, dar a profitat de problemele interne ale Unirii Alba Iulia şi a învins-o, sâmbătă, cu 3-0, şi de retragerea din campionat a echipei FC Silvania.

Plus de noroc

Devenii au avut un start de retur perfect. Mureşul a dublat punctele cucerite la masa verde în prima etapă cu FC Silvania printr-o victorie la scor de neprezentare (3-0), în faţa unei contracandidate directe la evitarea retrogradării. Echipa inventată de Constantin Olariu şi-a scos din portofoliu tentativele de păcălire sau mimare a fotbalului, practicate sub bagheta lui Gică Barbu, în tur, iar buna credinţă s-a văzut pe tabelă în partida cu Unirea. Devenii nu trebuie însă să se îmbete cu apă rece. Jocul mai trebuie finisat, întrucât punctajul de sută la sută din primele două etape este în mare măsură rodul norocului de a nu avea adversar şi a juca în faţa unei echipe măcinate de probleme interne.

Stan-magicianul, Borza-golgheterul

Devenii au început ezitant şi se părea că vor avea probleme în a-şi adjudeca punctele, atât de necesare. Unirea se apăra ermetic şi se avânta periculos înspre careul devean, unde fundaşii centrali Dosan şi Perde s-au dovedit de câteva ori nesiguri. Echilibrul partidei a fost rupt de plusul de valoare individuală şi experienţă ale jucătorilor deveni Rareş Stan şi Adrian Borza. Stan (min. 28) a scos din tolba cu artificii o pasă de maestru, cu care a hipnotizat defensiva adversă, iar Borza l-a lobat cu sânge rece pe portarul Pascal, din interiorul careului: 1-0. Borza (54) şi-a trecut în cont dubla cu un nou lob de la marginea careului (2-0), după ce a scăpat iar singur cu portarul advers. Conturile au fost închise de Perde (70), care a reluat cu capul pentru 3-0 de la doi-trei metri, după un corner deviat de Dîrvaru. Putea fi 4-0, dar golul lui Dîrvaru (85) a fost anulat pentru un ofsaid semnalizat de asistentul Petruţa Iugulescu.

Diferenţă de tempo

„Sunt într-o situaţie jenantă şi-mi vine să-mi bag capul în pământ. Am preluat echipa cu o săptămână înainte de start, n-am putut face transferuri şi o pregătire corespunzătoare, iar acum, suferim. Ne-au lipsit cinci titulari. Sper să ne rezolvăm problemele şi să luptăm până la capăt pentru evitarea retrogradării”, a spus Gabi Stan, tehnicianul Unirii. „E un prim pas foarte bun, întrucât ne-am distanţat de o contracandidată şi avem şi atuul meciurilor directe. Eu am venit ceva mai repede la Mureşul decât Gabi Stan la Unirea şi am adus şi trei jucători, iar diferenţa s-a simţit. Primele două goluri au fost marcate pe scheme exersate la antrenament. Sper să continuăm pe aceeaşi linie, fără perioade negre, cum au fost în tur”, a spus Constantin Olariu, tehnicianul Mureşului.

Mureşul Deva – Unirea Alba Iulia 3-0
Au marcat: Ad. Borza (28 şi 54); Perde (70).
Mureşul: Pîrvu-T. Coca (81 Al. Petresc), Perde, Dosan, Bogman-Furdean, Golguţ (73 Suru), Sătmar, R. Stan (68 Melcea)-Ad. Borza, Dîrvaru. Antrenor-Constantin Olariu.

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.