Categories: ActualitateFlash

Înregistrări audio-video în traficul din judeţ

Începând din acest an, poliţiştii de la Serviciul Rutier Hunedoara beneficiază de sisteme de supraveghere audio-video, prin care asigură transparenţa activităţii lor şi prin care pot dovedi corectitudinea cu care sunt aplicate sancţiunile în cazul abaterilor în traficul rutier.
La sfârşitul lui 2010, Ministerul Administraţiei şi Internelor a dotat Poliţia Română cu 10 astfel de sisteme, acestea fiind repartizate în judeţele Argeş, Vâlcea, Dolj, Sibiu, Hunedoara şi Arad, precum şi la Secţia de Poliţie Autostrăzi. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Hunedoara, inspectorul principal Bogdan Niţu, noile sisteme, care permit înregistrarea audio şi video a discuţiilor dintre poliţiştii rutieri şi şoferi, în trafic, au fost deja amplasate pe două autospeciale din judeţul nostru. „Sistemele au fost repartizate, în principal, la serviciile rutiere care au în responsabilitate DN 7. Acestea vor asigura transparenţă activităţii poliţiei rutiere, furnizarea materialului probator în cazul contestării măsurilor aplicate de poliţie, diminuarea cazurilor de ultraj împotriva poliţiştilor rutieri şi eliminarea eventualelor cazuri de corupţie în rândul acestora”, a precizat Niţu.
Înregistrarea audio-video se efectuează continuu, 24 din 24 de ore, atât în interiorul autospecialei de poliţie, cât şi în exteriorul acesteia, întrucât microfonul portabil asigură transmiterea de date până la o distanţă de 300 de metri faţă de maşină. De altfel, camera video asigură filmarea în exteriorul autovehiculului pe o rază de până la un kilometru pe timp de zi şi 300 de metri pe timp de noapte. (C. Ghenea)

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun gurile rele din sudul județului nostru cum că un individ uns cu toate alifiile,…

5 ore ago

Bulina albă

Geanina Marin Diu, profesor la Grădinița PP3 din Petroșani Pentru organizarea unui spectacol caritabil în…

5 ore ago

Bulina neagră

Marius Ș., din municipiul Lupeni Pentru că a fost condamnat la închisoare după ce a…

5 ore ago

Dragoste cu năbădăi între doi foști soți din Vulcan

Ea a invocat faptul că este o victimă a partenerului, că este abuzată fizic și…

5 ore ago

Amintirea unui cântec frânt…

Biblioteca Județeană „Ovid Densu­sianu” Hunedoara – Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, a organizat un…

5 ore ago

Bătrân bătut pentru 100 de lei

Pensionarul din Lupeni a fost o țintă ușoară pentru tâlhar și n-a putut opune rezistență,…

5 ore ago